Ivanović: Nisam teretio Terzića za malverzacije

Izvor: RTS, 01.Apr.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Nisam teretio Terzića za malverzacije

Fudbalski reprezentativac Srbije Branislav Ivanović negirao je u izjavi Tanjugu pisanja nekih medija da je pred istražnim sudijom Okružnog suda u Beogradu teretio bivšeg direktor OFK "Beograda" Zvezdan Terzića za finansijske malverzacije oko transfera "Lokomotivu" iz Moskve.

Ivanović je istakao da su neistinita i zlonamerna pisanja pojedinih medija da je svojim iskazom pred istražnim sudijom Okružnog suda u Beogradu teretio Terzića i njegove saradnike za finansijske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << malverzacije oko njegovog transfera u "Lokomotivu" iz Moskve.

"Nije mi poznat izvor tih informacija", kazao je Ivanović, napominjući da mu nije poznato čak ni da je Terzić imao bilo kakvu ulogu u njegovom transferu u "Lokomotivu".

Okružni sud u Beogradu vodi istragu protiv Terzića i još dvojice funkcionera tog kluba zbog sumnje da su protivpravno prisvojili 2.1 milion evra od transfera Ivanovića u fudbalski klub "Lokomotiva" iz Moskve i Stevana Stošića u "Malagu" iz Španije.

"Tačno je da sam u svojstvu svedoka saslušan u istrazi protiv Terzića i bivših funkcionera OFK 'Beograda' Vladimira Bulatovića i Dražena Podunavaca", rekao je Ivanović i dodao da u izjavi istražnom sudiji nigde nije pominjao obeštećenje koje je klub ostvario od njegovog transfera. "Obeštećenje me, kao fudbalera nije ni interesovalo, niti mi je poznata agencija kojoj su prodata prava na moj transfer, niti sam optužio Terzića, niti bilo kog drugog osumnjičenog za to ", kazao je Ivanović.

On je naveo da su ga kao igrača interesovala samo njegovi uslovi igranja u "Lokomotivi" sa kojima je, kako je rekao, "bio izuzetno zadovoljan". "Zvezdan Terzić mi je odlučujuće pomogao u karijeri da se formiram i kao fudbaler i kao ličnost, na čemu sam mu neizmerno zahvalan i mogu da kažem da je on moj fudbalski otac", kazao je Ivanović.

"Sa Terzićem, koji je u vreme mog transfera bio predsednik Fudbalskog saveza Srbije sam, kao čovekom kome neizmerno verujem, razgovarao oko mog napredovanja ukoliko budem igrao u Moskvi, a on mi je predočio i dobre i loše strane odlaska u Rusiju", rekao je Ivanović Tanjugu.

Za Terzićem je raspisana međunarodna poternica jer je od januara prošle godine u bekstvu. Protiv njega je ranije pokrenuta istraga zbog još dva sumnjiva transfera bivših fudbalera OFK.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.