Incident švedskog novinara uoči utakmice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2009, 01:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident švedskog novinara uoči utakmice

MALME - Švedski novinar Johan Orenijus, izveštač domaćeg lista "Sport Ekspresen" na fudbalskom prvenstvu za mlade reprezentacije u toj zemlji, prouzrokovao je uoči utakmice između Srbije i Švedske ozbiljan incident.

"Sport Ekspresen" je, naime, u današnjem broju preneo tvrdnje Orenijusa sa utakmice Srbija - Belorusija (0:0), odigrane 19. juna, u kojima stoji da je jedan srpski novinar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uoči tog susreta navodno uzviknuo "idemo da koljemo" i potom seo na mesto određeno za izveštače.

Taj napis je izazvao buru negodovanja među izveštačima srpskih medija na evropskom prvenstvu, pa je posredstvom portparola Fudbalskog saveza Srbije Aleksandra Boškovića upućen zvaničan protest povodom takvih tvrdnji švedskog novinara.

Orenijus se potom najpre izvinio srpskoj javnosti, izveštačima i celom rukovodstvu naše ekipe u Malmeu, obećavši da će u toku večeri uputiti javno izvinjenje na konferenciji za novinare, a sutra u svom listu demantovati objavljeni napis.

Švedski kolega, koji je inače privukao pažnju korektnim ponašanjem tokom desetak dana rada u pres centrima Helsinborga i Malmea, bio je vrlo iznenađen protestom i vidno uznemiren nakon reakcije srpskih novinara. On nije mogao da precizira ko je od srpskih izveštača navodno uzviknuo ono što je napisao, niti odakle mu takva informacija.

Da li će reagovati Evropska fudbalska unija, koja u svim sličnim prilikama veoma vodi računa o eventualnim nacionalističkim i rasističkim ispadima, ostaje da se vidi narednih dana.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Švedski novinar izazvao ozbiljan incident

Izvor: RTS, 24.Jun.2009

Švedski novinar Johan Orenijus, izveštač domaćeg lista "Sport Ekspresen" na fudbalskom prvenstvu za mlade reprezentacije u toj zemlji, prouzrokovao je uoči utakmice između Srbije i Švedske ozbiljan incident..."Sport Ekspresen" je, naime, u utorak preneo tvrdnje Orenijusa sa utakmice Srbija - Belorusija...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.