Ibanjez: Dođite na derbi, biće dobar fudbal

Izvor: Mondo, 25.Feb.2016, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ibanjez: Dođite na derbi, biće dobar fudbal

Argentinac očekuje pun stadion i odličnu atmosferu u subotu, uz nastavak Zvezdine pobedničke serije.

Predstojeći 150. "večiti derbi" (subota, 17 časova, TV Arena Sport) biće specifičan, jer nikada u istoriji duela Crvene zvezde i Partizana razlika na tabeli nije bila ovako velika.

Crveno-beli u Humsku dolaze sa 29 bodova prednosti, a jedan od retkih igrača dva tima (ako ne i jedini) koji se već nalazio u takvoj situaciji je Luis Ibanjez.

Bek Crvene >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zvezde je igrajući za zagrebački Dinamo već imao priliku da sa ogromnom prednošću uđe u najveću utakmicu hrvatskog fudbala, protiv Hajduka iz Splita.

"Jeste, igrao sam sa Dinamom protiv Hajduka u sličnim situacijama, ali nema to veze. Bez obzira na bodovnu razliku, derbi je derbi. Možemo mi da budemo prvi, a oni zadnji ili obrnuto, uvek će se igrati 'na nož'. Biće sigurno dobar fudbal u subotu", uveren je Ibanjez u razgovoru za MONDO.

Argentinac očekuje dobru atmosferu i pune tribine Partizanovog stadiona, uz napomenu da se nada da neće biti incidenata.

Što se tiče pripreme utakmice, kaže:

"Priprema je ista kao i za svaku drugu utakmicu, ali naravno da primećujemo drugačiju atmosferu oko nas. Veća je gužva na stadionu ovih dana, ljudi dolaze na trening...".

Crveno-beli su prolećni deo sezone otvorili pobedom protiv Mladosti iz Lučana (2:1), međutim, nisu ostavili utisak na koji su navikli navijače tokom mečeva pre zimske pauze.

"Normalno je što protiv Mladosti nismo odigrali kao što smo igrali pre pauze. Bilo je to tek prvo kolo, očekujem da budemo pravi od trećeg ili četvrtog kola", istakao je Ibanjez.

Derbi je, ipak, već u subotu?

"Derbi može da se igra i bez priprema. Svako ga igra sa hiljadu odsto svojih mogućnosti. Ja sam prošli derbi igrao posle mesec dana pauze i izdržao sam do kraja, tako da to u kakvoj je ekipa trenutno formi ne bi trebalo da bude problem", smatra Argentinac.

Za razliku od Zvezde, Partizan je u drugi deo sezone ušao porazom. OFK Beograd je bio uspešniji i pobedio 2:1.

"Imaju dobru ekipu, favorit su jer igraju kod kuće i moraju da pobede da bi napravili nešto od ove sezone, a mi smo tu da nastavimo ono što smo radili do sada i da igramo kao što smo igrali do sada".

Ibanjeza ne brine to što su crno-beli tokom zime pretrpeli brojne promene, a biće ih i u odnosu na duel sa "romantičarima".

"Vidim da će promeniti tim koji je igrao protiv OFK Beograda za tri-četiri igrača... Nismo do sada analizirali protivničke timove, pa mislim da nećemo i sad. Koncentrišemo se na sebe. Tako radi šef (Miodrag Božović), samo nam kaže ko igra i na kojoj poziciji", samouvereno je zvučao Ibanjez.

Da li je to dobra taktika i za pristup utakmici sa najvećim rivalom, saznaćemo u subotu uveče...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.