I pored problema zonša iz Orašja : Budućnost ima budućnost

Izvor: JUGpress.com, 18.Avg.2018, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I pored problema zonša iz Orašja : Budućnost ima budućnost

VLASOTINCE

Posle Vlasine, u vlasotinačkoj opštini, najuspešniji fudbalski kolektiv je svakako Budućnost iz Orašja.

Ne samo najuspešniji, već i najdugotrajniji, jer od osnivanja nikada nije prestajao sa radom, za razliku od svih drugih fudbalskih klubova, od kojih su neki imali dobre i uspešne periode, ali isto tako kada su odustajali od takmičenja.

Prošlu takmičarsku sezonu Budućnost je završila >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << plasmanom u sredini tabele zone ,,Jug”, što je u svakom slučaju bio dobar i očekivani takmičarski rezultat. Sada pred početak nove prvenstvene trke za bodove mnogo toga nije isto kao što je bilo u prošloj godini. Nekoliko veoma kvalitetnih igrača vratilo se u Vlasinu, i sada je igrački kadar daleko skromniji, mada ,,alfa i omega” kluba Jovan Tasić čini sve kako bi do kraja prelaznog roka našao prava pojačanja koja bi mogli da iznesu takmičarski teret u jesenjoj sezoni.

” Odmah po završetku prolećnog dela prvenstva celokupno rukovodstvo kluba iskazalo je želju da se povuče iz kluba i o tome obavestilo predstavnike mesne zajednice sela Orašja i Kukavice. Ali, oni, koji su glasno pre toga kritikovali naš rad nisu smeli da se prihvate rada u klubu. Moram priznati da to nije ni malo lak posao u ovo vreme besparice. Nisam želeo da klub zbog pojedinaca prestane sa radom. I, malo iz inata, sa još nekoliko prijatelja kluba, ponovo sam se prihvatio da radim u njemu. Budućnost ima budućnost, pokazaćemo to svima, mada neće biti ni malo lako”, veli Jovan Tasić, nekadašnji uspešni igrač i trener kluba.

Kako ste zadovoljni radom u pripremnom periodu ?

– To je pitanje za trenera Miluna Pejića, koji će ekipu predvoditi u prvenstvu. Odigrali smo nekoliko kontrolnih mečeva, sam rezultat nije bio u prvom planu, a šansu su imali svi igrači da iskažu svoje igračke vrednosti.

Mnogo je igrača otišlo iz kluba, da li je bilo i pojačanja ?

– Nikoga nismo sputavali da ide tamo gde misli da mu je bolje. U naše redove stiglo je nekoliko igrača, ali do kraja prelaznog roka potrudićemo se da dovedemo one igrače koji nam nedostaju.

Neočekivano vam se povredio golman Aleksandar Stojiljković. Da li ste našli za njega zamenu ?

– Naš golman Stojiljković bio je jedan od najpouzdanijih igrača u ekipi. Sada mu je ruka u gipsu i neće moći na gol duže vreme. Sada smo se dali u potragu za golmanom i nadamo se da ćemo naći pravog čuvara mreže do kraja avgusta do kada je, inače, letnji prelazni rok za fudbalere.

Kakva je finansijska situacija u klubu ?

– Ne dugujemo nikome ništa, ali nam je ostalo nedovoljno finansija koje smo dobili iz sportskog budžeta opštine Vlasotince. Očekujemo da nam se putem rebalansa opštinskog budžeta dodele nedostajuća sredstva. Ovim javno želim da se zahvalimo Draganu Nikoliću ,,Sigmi”, koji nam je obećao besplatan prevoz svojim autobusima kada budemo gostovali u jesenjoj sezoni.

U prvom kolu gostujete ekipi Jablanici u Medveđi ?

– Žreb je tako hteo da u prvom kolu gostujemo i to u Medveđi. Ekipa Jablanice ima dobru ekipu, ali mi tamo ne idemo sa belom zastavom, već sa željom da se iz ovog meča vratimo kući neporaženi, što mislim da možemo ostvariti.

Koja su vaša očekivanja kada je u pitanju plasman vaše ekipe ?

– Ne mogu biti potpuno precizan, jer još uvek nismo završili sa formiranjem igračkog kadra. Možda i nemamo kvalitet iz prethodne sezone, ali zato imamo želju da sve to nadomestimo srčanom i borbenom igro u toku čitavog prvenstva. Mislim da imamo igračkog potencijala da ostvarimo plasman u sredini tabele, što bi u svakom slučaju bio dobar rezultat – optimista je prvi čovek zonaša iz Orašja Jovan Tasić.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.