I Amerikanci znaju da igraju fudbal

Izvor: B92, 21.Avg.2022, 18:48

"I Amerikanci znaju da igraju fudbal"

Brenden Aronson, fudbaler Lidsa, dugo će pamtiti meč sa Čelsijem i pobedu od 3:0.

Tim sa Eland Rouda je iznenadio favorizovane goste iz Londona, a Aronson je u 33. minutu iskoristio kiks golmana Bernara Mendija, ukrao mu loptu i lako je sproveo u mrežu.

Time je otvorio seriju golova domaćina kojem je to bila druga pobeda u tri kola Premijer lige.

Aronson je ipak ušao i u istorijske knjige u Premijer ligi kao prvi Amerikanac koji je postigao gol za američkog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trenera i elitnom ostrvskom takmičenju.

"Poruka je bila jasna, pritisnućemo ih, nećemo ostati pozadi, napašćemo i to se sve odslikava u tom vodećem golu. Naš trener Džesi stalno priča o tom završnom koraku. Naučio sam kako se vrši presing u SAalcburgu, mislim da cela ekipa to uči sada i isplatilo se", kaže Aronson.

Srećan je što ima priliku da igra za Lids.

"Ostvario mi se san. Ne mogu da tražim bolji klub sa boljim navijačima i saigračima, svi su me lepo dočekali. Sve ovo pokazuje da i Amerikanci znaju da igraju fudbal. Igramo za timove u Premijer ligi, dajemo golove, asistiramo, a tu je i trenerska strana", zaključio je Aronson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.