Hrvati se pomirili sa odlukom igrača da nastupa za Nemačku

Izvor: B92, 10.Maj.2021, 23:39

Hrvati se pomirili sa odlukom igrača da nastupa za Nemačku

Fudbalski savez Hrvatske (HNS) saopštio je da prihvata odluku fudbalera Borne Sose da nastupa za reprezentaciju Nemačke.

"HNS primio je na znanje da je Borna Sosa u telefonskom razgovoru obavestio selektora A reprezentacije Zlatka Dalića kako namerava da u budućnosti igra za nemačku selekciju. HNS prihvata i poštuje odluku Borne Sose koji poput svakog igrača ima pravo da izabere za koju će reprezentaciju nastupati, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u skladu sa statutom Svetske fudbalske federacije (FIFA)", prenela je Hina.

Sosa, 23-godišnji levi bek Štutgarta je prošle nedelje nagovestio da će igrati za selekciju Nemačke, a tamošnji mediji navode da bi mogao da zaigra za reprezentaciju već na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Iz HNS-a navode da neće komentarisati eventualni postupak promene fudbalskog državljanstva, jer se radi o FIFA–inom predmetu, o kojem savez nema relevantne informacije, dodajući da ne sumnjaju da će FIFA doneti odluku u skladu sa svim važećim propisima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.