Hladne glave pobeđuju Austrijance i Farane

Izvor: Blic, 01.Jun.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hladne glave pobeđuju Austrijance i Farane

Najavio je fudbalski selektor Srbije Radomir Antić da danas (12 časova) u Kovilovu dočekuje šampione, jer su reprezentativci u svojim klubovima tokom ove sezone osvojili veliki broj trofeja. Pečat na selektorove reči stigao je tokom vikenda, a da porodica bude brojnija potrudili su se Branislav Ivanović (Čelsi, FA kup) i Miloš Krasić (CSKA, Kup Rusije).

Miloš Krasić je sa „armejcima" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << osvojio deset trofeja od leta 2004. godine kada je došao u Moskvu. Reprezentativac Srbije, koji ima dve srebrne medalje sa mladom reprezentacijom na šampionatima Evrope, Sa CSKA je osvojio Kup UEFA (2005), dve titule prvaka Rusije (2005. i 2006), četiri nacionalna Kupa (2005, 2006, 2008. i 2009) i tri ruska Superkupa (2006, 2007. i 2009).

- Ne postoji nijedan razlog da ne nastavimo sa dosadašnjim uspesima. Izvukli smo pouke iz prethodnih kvalifikacija i samo je potrebno da hladne glave dočekamo mečeve sa Austrijom i Farskim Ostrvima, siguran sam da rezultati neće izostati. Prvo mesto nam prija, ali treba da nastavimo u istom stilu - kaže Krasić.

Navijačima, takođe, prija vrh tabele grupe 7, podaci kažu da će stadion Crvene zvezde 6. juna protiv Austrijanaca biti pun?

- Pravo je vreme da im se zahvalimo na dosadašnjoj podršci i da ih pozovemo da napune stadion. Pokazali smo da imamo želju kvalitet da ih obradujemo, svi zajedno možemo do Južne Afrike.

Krilni napadač „orlova" nije imao priliku da proslavi pobedu nad šampionom Rusije i novi klupski uspeh sa saigračima iz Moskve, jer je žurio na avion za Beograd.

- Jedva sam stigao na let. Rubin je trenutno možda i najbolja ekipa u Rusiji, ali smo pronašli način da im se suprotstavimo. Uspeh je značajniji ako se doda da smo od desetog minuta igrali bez isključenog Mamaeva. Nagrada za trud koji smo uložili, iako smo sa igračem manje bili skoro ceo meč, stigla je u 90. minutu kada je gol postigao Aldonjin.

Ponovo ste na terenu posle povrede?

- Igrao sam dvadesetak poslednjih minuta protiv Rubina, drago mi je što sam se vratio u potpunosti posle povrede i što spreman čekam nastavak sezone - sumirao je Miloš Krasić, kojeg Austrijanci pamte po fantastičnom pogotku koji je jesenas „orlovima" u Beču otvorio put ka pobedi.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.