Grad Niš se priključio projektu Strit fudbal Srbija (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 11.Mar.2014, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad Niš se priključio projektu Strit fudbal Srbija (VIDEO)

U cilju popularizacije sporta, ali i promocije zdravog stila života među mladima, Grad Niš priključio se projektu Strit fudbal Srbija. Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić i predstavnici nevladine organizacije „Sportikul“ potpisali su ugovor o saradnji, pa će tako 5, 6. i 7. jula biti održan turnir u uličnom fudbalu namenjen prvenstveno deci, kako bi što veći broj njih dobio priliku da se bavi sportom.
Strit fudbal turniri počeli su da se održavaju prošle godine, kada je na njima učestvovalo više od 550-oro dece iz 5 gradova. Ove godine se u projekat uključilo 15 gradova, među kojima je i Niš. Gradonačelnik prof. dr Zoran Perišić istakao je da svaki program koji ima za cilj dobrobit dece, ima i podršku Grada.
Turniri su, pre svega, namenjeni deci između 8 i 16 godina i učešće je besplatno. Poruka je da većina živi za fudbal, a ne od fudbala, a neki od ciljeva projekta su socijalizacija i edukacija učesnika, razvijanje osećaja za fer-plej, ali i borba protiv rasizma i drugih vidova diskriminacije.
Fudbal je najpopularniji sport na svetu, pa je zbog toga i odabran da deca kroz igru uče o pravim vrednostima. Na taj način spaja se lepo i korisno, kaže direktor Sportikula koji najavljuje da će na turniru biti štandovi brojnih partnerskih organizacija.
Inače, Sportikul je deo internacionalne FARE mreže čiji je primarni cilj da kroz različite aktivnosti promoviše borbu protiv rasizma.
)

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Potpisan Poseban kolektivni ugovor između Grada i sindikata (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 12.Mar.2014, 15:02

Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić i predstavnici reprezentativnih sindikata potpisali su u Gradskoj kući Poseban koleketivni ugovor za oko 3000 zaposlenih u javno komunalnim preduzećima, čiji je osnivač Grad Niš.. To je prvi ugovor takve vrste koji je potpisan u Nišu, rekao je Perišić...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.