Izvor: MozzartSport.com, 23.Apr.2021, 11:22

Garbahosa: Zatvorene lige nanose štetu sportu

"Više puta sam razgovarao sa ljudima iz (fudbalske) La Lige o opasnosti zatvorene lige, jer su svesni koliko je (Evroliga) nanela štete košarci"

Pošalice na račun fudbalske Superlige koja nije stigla da zaživi u praksi, nižu se svakodnevno i sa svih strana. Međutum, predsedniku Košarkaškog saveza Španije, Horheu Garbahosi, nije do šale, iako 12 klubova nije uspelo da "otme >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << fudbal", kako su prethodnih dana protivnici Superlige često (pogrešno) znali da formulišu namere Florentina Pereza, Andree Anjelija, Đoana Laporte i njihove ostale "braće po novcu" (jer valjda bi se fudbal igrao svugde gde i do sada da se kojim slučajem zakotrljala lopta na utakmicama te 'nesretne' Superlige).

Danas, 21.00: (1,17) Barselona (20.0) Zenit (5,50)

Zapravo, Garbahosa i dalje strepi od opasnosti modela zatvorenog takmičenja kakav je predložila Superliga, a koji u izvesnoj meri već godinama postoji u košarkaškoj Evroligi.

"Mogu da ponovim svoje mišljenje. Predsednik sam pet godina i sve vreme isto mislim o potencijalnim ili stvarnim opasnostima koje predstavljaju ove organizacije. Pre neki dan sam proverio svoju ličnu kolekciju novina. Ono što sam govorio na ovu temu u tih pet godina je zapravo ono što sada pričaju", prenosi Garbahosine reči Mundo deportivo.

Član legendarne generacije Crvene furije i prvi čovek španske košarke napomenuo je da ovih dana nije razgovarao sa ljudima iz Fudbalskog saveza Španije i predstavnicima domaćeg šampionata, iako su o problemima sa "zatvorenim" ligama razgovarali ranije u nekoliko navrata.

"Imamo izvanredne odnose sa (fudbalskom) federacijom, La Ligom i njenim predsednicima. To je kontinuirana veza i istina je da smo više puta razgovarali sa La Ligom o ovoj mogućnosti, jer su svesni štete koju je ona nanela košarci", dodao je Garbahosa, koji je devet sezona igrao u danas mu toliko omraženoj Evroligi. I to kao član klubova koji su u to vreme imali licencu, Benetona (4 sezone), Unikahe (3) i Reala (2).

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.