GVARDIOLA: Ne kritikujte Halanda, imao je smrtni slučaj, dosta je patio

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2024, 18:04

GVARDIOLA: Ne kritikujte Halanda, imao je smrtni slučaj, dosta je patio

Menadžer Mančester sitija brani napadača.

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola pozvao je fudbalske stručnjake da ne kritikuju napadača "građana" Erlinga Halanda.

Mančester siti je na svom terenu u utorak pobedio Brentford 1:0 u zaostalom meču 18. kola Premijer lige, a jedini strelac na utakmici bio je upravo Haland.

Norveški fudbaler je ušao u istoriju, pošto je uspeo da postigne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << makar jedan gol protiv svih klubova iz Premijer lige. Haland je postao drugi igrač u istoriji Premijer lige, kome je to pošlo za rukom posle Harija Kejna.

- Ova nedelja je bila neverovatno teška za Erlinga. Preminula mu je baka i zbog toga je dosta patio. Za to sam kasno saznao, jer nije hteo da mi kaže. Pozvao sam ga da popričamo o tome kako se oseća, o njegovom ocu, koji je ostao bez majke - rekao je Gvardiola.

On je podsetio da je Haland tokom ove sezone imao problema sa povredama.

- Veliki napadači će uvek da postižu golove, čak i ako neko vreme poste. Ne kritikujte ih nikad! Pre ili kasnije oni će opet da postižu golove, kao što je Erling i uradio. Oni, koji ga kritikuju ne znaju da nije igrao dva meseca zbog teške povrede, da je iza njega teška nedelje zbog bakine smrti. Sve to teško pada ljudskom biću. Haland nije u najboljem stanju, ali to je normalno kada sve uzmemo u obzir - istakao je Gvardiola.

Haland je ove sezone odigrao 28 utakmica u svim takmičenjima za Mančester siti i postigao je 22 gola.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.