Izvor: MozzartSport.com, 15.Jun.2020, 23:02

GOTOVO JE: Videće Bundes mangupski fudbal Arminije (VIDEO)

Dinamo pregažen u zaostaloj utakmici 29. kola Cvajte i sada samo matematika stoji na putu kluba iz Bilefelda

Ostalo je još samo da se ozvaniči, ali suštinski je Arminija svoje obavila. Ubedljivih 4:0 u sudaru sa Dinamom iz Drezdena – koga u završnici čeka bespoštedna i čini se uzaludna borba za opstanak – odvela su klub iz Bilefelda na bezbednih devet bodova prednosti nad Štutgartom i utisak je: u Bundesligu!

Arminija naime uz tih devet bodova ima i čak >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 18 golova bolju gol razliku od Švaba i jasno je da je samo matematika Štutgartova nada. Realnost je nešto sasvim drugo. Realnost je i da Arminija, uprkos određenim nezgodama u post-korona period, igra najbolji fudbal u Cvajti i da apsolutno zasluženo ide u elitu.

Uve Nojhaus – školovani električar, bivši vojnik i fudbaler nekoliko nižerzarednih klubova – tako će dobiti šansu da sa svojih 60 godina prvi put samostalno vodi neki klub u eliti. Mada nije on baš tikva bez korena, radio je dugo kao pomoćni trener Borusije Dortmund, potom Union, baš drezdenski Dinamo… Svuda sa priličnim uspehom. Međutim, bundesligaški fudbal nekako mu je uvek izmicao, iako već 16 godina radi samostalno.

U međuvremenu je Nojhaus pokupio mnogo trikova i očigledno ih preneo na ekipu. Borbeni Drezden je istina limitiran tim, ali razlika je večeras bila očigledna i merila se ne u jednoj, već u dve klase. Uživanje je bilo gledati domaće kako se igraju fudbala. Recimo taj lob Žonatana Klausa za vođstvo od 1:0, tek da pokaže navijačima zašto ga je Lans već uzeo za povratničku sezonu u Ligi 1.

A nije nit u nije bio kraj navijačkoj radosti pred TV ekranima – tribine su naravno bile prazne – Andreas Foglzamer je postigao prvi gol još otkako je u janauru polomio stopalo, konačnih 4:0 potpisao je Sebio Suku, koga je baš ovaj prvi izgurao na klupu, a između ta dva pogotka i jedno kolektivno remek delo, kontra kakva bi sasvim fino pristajala i Barseloni, a ne Arminiji.

Sve je stalo u 18 ili 19 sekundi, krenulo od golmana pod žestokim pritiskom, išla je lopta od jednog do drugog igrača, uglavnom kontakt, maksimum dva, sve dok Suku nije proigrao Fabijana Klosa, možda je tu bilo i ofsajda, međutim sudijska se nije čula, a i nije da bi nešto promenila.

Bilefeld je ponovo na velikoj sceni. Sasvim zasluženo. I jedva čekamo da ih vidimo da li će ovako moći i protiv najboljih nemačkih klubova.

S druge strane, Dinamo sve dalje od opstanka, sada pet bodova ispod crte spasa. Ozbiljno uzdrmanog samopouzdanja.

ZAOSTALA UTAKMICA 29. KOLA CVAJTE:

Arminija Bilefeld – Dinamo Drezden 4:0 (1:0)

/Klaus 10, Foglzamer 62, Klos 65, Suku 87/

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.