Fudbal uživo: Peticija za Kosovo

Izvor: RTS, 11.Sep.2012, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbal uživo: Peticija za Kosovo

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo se zahuktavaju. Derbi drugog kola igra se na Hejselu, gde će svoj meč odigrati Belgija i Hrvatska. Pakleno i u Švajcarskoj, gde Albanija ide na noge ekipi za koju igra čak sedmorica Albanaca. Velikani - Španija, Portugal, Engleska, Francuska, Italija - igraju "zicer utakmice".

20.20 - Šuler dovodi u vođstvo Sloveniju protiv Norveške u 17. minutu. 

20.16 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << - Pogotkom Misimovića iz penala Bosna i Hercegovina stiže do izjednačenja protiv Letonije. Otprilike u istom trenutku Makridis dovodi Kipar u vođstvo na utakmici protiv Islanda.   

20.13 - Rumunija de duplirala prednost protiv Andore. 

20.11 - Senzacija na Bilinom polju. Pogotkom Kasparsa Groksa, Letonija od sedmog minuta vodi sa 1:0 protiv Bosne i Hercegovine. 

20.08 - Igraju se nastavci mečeva u Izraelu i na Kipru. 

20.01 - Počeli su mečevi Bugarska - Jermenija, Norveška - Slovenija, Bosna i Hercegovina - Letonija i Turska - Estonija. 

20.00 - Rumunija pogotkom Torhea vodi protiv nejake Andore sa 1:0.

19.52 - Dva velika iznenađenja u azijskim kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu. Reprezentacija Jordana savladala je nacionalni tim Australije rezulatom 2:1, dok je Liban bio bolji od Irana sa 1:0.  

19.51 - Poluvremena na mečevima Kipar - Island i Izrael - Rusija. 

19.31 - Počeli su i mečevi Gruzija- Španija i Rumunija - Andora. 

19.26 - Rusi nastavljaju sa dobrim igrama u ovim kvalifikacijama. "Zbornaja" u Izraelu vodi sa 2:0, pogocima Keržakova i Kokorina. 

19.21 - Sud obustavio istragu protiv Domenika Krišita zbog nedostatka dokaza. Reprezentativac "azura" izjavio da je srećan, ali istovremeno i ljut, zbog toga što je zbog istrage propustio Evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj.

19.04 - Počeli su i prvi mečevi današnjeg programa kvalifikacija za Svetsko prvenstvo pod jurisdikcijom Uefe. Mečevi uz toku su Kipar - Island i Izrael - Rusija.  

19.02 - Reprezentacija Brazila nije oduševila u prijateljskom meču protiv Južne Afrike, koji je rešila u svoju korist minimalnim rezultatom. Utisak su uspeli da poprave, više nego ubedljivom pobedom nad izabranom selekcijom Kine od 8:0, uz tri pogotka Nejmara.  

18.53 - Kristijano Ronaldo više neće imati razloga da bude tužan. Barem tako tvrdi španska Marca koja tvrdi da će Portugalac po završetku reprezentativnih obaveza i povratku u Madrid dobiti novi ugovor, vredan čak 15 miliona godišnje.

18.12 - Ser Aleks Ferguson planira da proda Brazilca Andersona, prenose danas engleski mediji. Ferguson je izgubio strpljenje i smatra da Anderson nije ostvario očekivani napredak u dresu Junajteda, iako je u klub doveden kao veliki talenat 2007. godine.

17.12 - Skandal u hrvatskoj reprezentaciji? Štimac "obrisao" Eduarda i Ognjena Vidojevića sa spiska igrača i uvrstio mladog Josipa Radoševića. Hrvatski mediji tvrde da su razlog noćni izlasci. HNS: Gluposti... 

16.40 - Fudbalska atmosfera u Zenici. Nova trava na Bilinom polju... 

13.30 - Trojica švajcarskih reprezentativaca Đerdan Šaćiri, Granit Džaka i Valon Behrami pokrenuli peticiju da se Kosovo primi u UEFA i FIFA. 

10.30 - Navijači Perua kamenovali autobus u kojem su se vozili igrači Argentine. Užarena atmosfera u Limi. 

Fudbalska Evropa nastavlja da se bori za 13 mesta koja vode na Svetsko prvenstvo u Brazil. U drugom kolu kvalifikacinog ciklusa, u moru ne toliko zanimljivih utakmica, izdvajaju se dve. Derbi, ne samo grupe A već i cele večeri, se igra na Hejselu, gde Belgija dočekuje Hrvatsku.

Momci Igora Štimca idu na noge ekipi koja je već sada postala jedna od najpoštovanijih ekipa sveta. Nakon bledog izdanja protiv Makedonije na Maksimiru, i pored osvojena tri boda, poraz u Briselu bi stroga hrvatska javnost doživela jako loše. Igor Štimac se već nalazi na tankom ledu, tako da treba očekivati opreznu, ali nikako defanzivno orijentisanu igru "kockastih".

To savršeno odgovara Belgijancima. "Crveni đavoli", koje u domovini nazivaju "zlatnom generacijom" iako još uvek iza sebe nemaju konkretne rezultate, ispred sebe neće imati bedem, kao protiv Velsa, pa će tako Azar, Vitsel, Felaini, Defur i ostali znalci moći da se "razlete" po terenu.

Ovaj meč će sigurno poslužiti i selektoru Srbije, Siniši Mihajloviću, kao sjajan orijentir pred nastavak kvalifikacija i buduće okršaje sa ova dva tima.

Drugi meč, od 24 koliko će biti odigrano, koji "bode oči" je duel između Švajcarske i Albanije. Razlozi za tako nešto, međutim, i nisu previše fudbalski.

Nije preterano reći da okosnicu švajcarskog tima čine igrači albanskog porekla, čiji su roditelju uglavnom sa Kosova ili Makedonije. Behrami, Šećiri, Džaka i Džemaili samo su neki od igrača koji nikada nisu skrivali svoju povezanost sa zemljom iz koje im potiču roditelji.

U Švajcarskoj javnosti već se odavno vodi polemika koliko se ovim igračima može "verovati" u duelu sa Albanijom. Kada se ima u vidu da oni golove proslavljaju gestikulacijom koja aludira na dvoglavog orla, i koji na kopačkama imaju izvezene zastave Albanije, jasno je da ovakva bojazan nije potpuno bez osnova.

Kada tome dodate invaziju Albanaca koja se očekuje na stadionu, imajući u vidu ogromnu albansku dijasporu u Švajcarskoj, svi preduslovi za paklenu atmosferu postaju očigledni.

U okviru naše grupe koplja će ukrstiti i reprezentacije Škotske i Makedonije.

Zanimljivo može biti i u Beču gde će snage odmeriti Austrija i Nemačka. Ostali favoriti, pre svega Francuska, Italija, Engleska, Holandija, Portugal i naravno Španija, igraju mečeve gde bi sve osim pobeda bilo poprilično iznenađenje.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.