Fudbal je igra, a ne pitanje života i smrti

Izvor: Mondo, 03.Apr.2015, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Fudbal je igra, a ne pitanje života i smrti"

Trener Partizana najavljuje utakmicu protiv Radničkog 1923 i tri boda za dobar početak rada u Humskoj. Na fudbal gleda kao na igru, viteštvo i znanje, a ne kao pitanje života i smrti.

Foto: MN Press

Zoran Milinković u subotu će protiv Radničkog debitovati na klupi Partizana.

Novi šef stručnog štaba "parnog valjka" nije imao dovoljno vremena za veće novine u postavci igre crno-beli pred >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << duel 21. kola.

"Za veće promene i taktičke novine nisam imao mnogo vremena, uglavnom ćemo se osloniti na stvari iz prethodnog perioda. Očekujem pozitivnu reakciju fudbalera na terenu i tri boda", počeo je Milinković razgovor sa novinarima.

NAPADAČKI

"Imamo kvalitet i hoću da verujem da će igrači to pokazati na terenu. Obaveza Partizana i sada i ranije je bila da igra napadački", podvukao je Milinković.

Partizan je lider Superlige, a Radnički je trenutno na začelju tabele. Iako važe za apsolutnog favorita, u prethodnim utakmicama crno-beli su imali dosta problema sa ekipama iz donjeg dela tabele. Voždovac i Radnički iz Niša uspeli su da Partizanu, upravo u Humskoj, otkinu vrlo važne bodove.

"Imaćemo ozbiljan pristup meču, moramo da budemo koncentrisani, jer u Superligi gajim poštovanje prema svakom protivniku. Ima u Kragujevcu dobrih igrača, međutim, za nas je svaka utakmica jednako važna. Uvek idemo na tri boda i verujem da ćemo u pozitivnom smeru krenuti posle meča u subotu".

Milinković protiv Radničkog neće moći da računa na Andriju Živkovića zbog žutih kartona.

Na pitanje da li će šampion države postati ona ekipa koja pobedi sve utakmice do kraja, trener Partizan odgovara:

"Nijedan trener ne može da uzme digitrion i računa da će pobediti sve do kraja. Niti ijedna ekipa na svetu može na taj način da razmišlja. Sve je to na nivou spekulacija, jer u prvenstvu ima uspona i padova, a svaki nerešen rezultat donosi velika razočaranja i teške reči. Zašto je tako - ne znam. U Srbiji se predstavlja da je svaka utakmica pitanje života i smrti, ali ja ne mislim tako. Fudbal bi trebalo da bude igra, viteštvo i znanje. Nećemo gledati šta se oko nas dešava, Partizan ima svoj put i samo smo na njega koncentrisani".

Tim Partizana za utakmicu sa "đavolima" biće poznat posle treninga u petak.

"Da ostavimo taj podatak za početak utakmice. Imamo još današnji trening, uz konsultaciju sa stručnim štabom ćemo odlučiti ko će na teren. Imali smo malo vremena za upoznavanje, s toga je logično da se oslonimo na neke stvari iz bliske prošlosti. Veliko poverenje imam u Radišu Ilića i on će doneti odluku oko toga ko brani".

Utakmica 21. kola između Partizana i Radničkog 1923 igra se u subotu od 18 sati na stadionu u Humskoj ulici.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.