Fudbal će pobediti sve

Izvor: B92, 26.Feb.2020, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Fudbal će pobediti sve"

Predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Aleksander Čeferin izjavio je da je pristao da pomogne Grčkoj u suzbijanju nasilja i korupcije u fudbalu.

Čeferin se sastao s grčkim premijerom Kirjakosom Micotakisom sa kojim je potpisao sporazum o pružanju pomoći Fudbalskom savezu te zemlje.

U dokumentu, u koji je agencija AP, imala uvid, navodi se da će UEFA u roku od tri meseca od potpisivanja izjave o namerama izraditi studiju o unapređenju grčkog profesionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fudbala.

"Doneli smo odluku da grčki fudbal očistimo zauvek i vrlo se radujemo vašoj pomoći u tom procesu", rekao je Micotakis predsedniku Uefa.

Micotakis je prošlog meseca upozorio da će zatražiti i izbacivanje grčkih klubova iz evropskih takmičenja, pa čak i suspenziju lige ako vodeći klubovi ne potpišu plan reformi koji ima za cilj zaustavljanje nasilja povezanog s utakmicama i široko rasprostranjene korupcije.

Čeferin je rekao da mu je drago što je dobio uveravanja da će Vlada Grčke pružiti samo podršku u reformama

"Mislim da će fudbal rešiti probleme sam, ali uz našu pomoć", rekao je Čeferin.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.