FSS oštro protestovao zbog nastupa mlade selekcije Kosova

Izvor: Studio B, 17.Jun.2013, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FSS oštro protestovao zbog nastupa mlade selekcije Kosova

Fudbalski savez Srbije oštro je protestovao kod čelnika Svetske fudbalske federacije (FIFA) i nacionalnog saveza Švajcarske zbog učešća mlade reprezentacije Kosova na prijateljskom turniru u toj zemlji.

FSS je u saopštenju naveo da je zbog nastupa selekcije "takozvane države Kosovo" uputio i protestna pisma nacionalnim savezima Brazila, Egipta i Gane, koje su takođe učestvovale na turniru, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.   

"Cilj je da sa tog nadležnog mesta Republike Srbije budu upoznate sve ambasade naše zemlje u svetu da prate situaciju oko eventualnog učešća nekih klubova ili selekcija takozvane države Kosovo i da deluju u slučaju neprimenjivanja dozvoljenih mera", piše u saopštenju FSS.   

Savez je naveo i koje je mere doneo Izvršni komitet FIFA za Kosovo, prema kojima mogu da igraju ženski, amaterski i mlađi reprezentativni timovi, kao i klubovi, ali bez isticanja državnih simbola. "Iznad svega, nijedna ekipa s Kosova ne sme da igra pod nacionalnim obeležjima, da ističe zastavu, niti da bude intonirana himna", naveo je FSS.   

Savez je pozvao sve državljane Srbije da obaveštavaju državne i fudbalske organe o eventualnim sličnim nastupima. "U cilju prevetnivnog delovanja, FS Srbije upućuje apel svim državljanima naše zemlje koji žive i rade širom sveta da, u slučaju saznanja informacije o učešću neke od pomenutih ekipa, odmah o tome obaveste predstavnike najbliže ambasade Republike Srbije ili predstavnike FS Srbije", navodi se u saopštenju FSS.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.