FK Napredak: Napad nije imao rasističku pozadinu

Izvor: Sportske.net, 12.Feb.2019, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FK Napredak: "Napad nije imao rasističku pozadinu"

U saopštenju koje je FK Napredak izdao povodom nemilog događaja od nedelje uveče osuđen je svaki vid nasilja, ali je poručeno da napad na igrače tog superligaša nije imao rasističku pozadinu.

Javnost u Srbiji u ponedeljak je uznemirila vest koja je stigla iz Kruševca, a u kojoj je saopšteno da je u nedelju uveče došlo do napada na dvojicu tamnoputih fudbalera Napretka.

Srećom, izbegnute su teže posledice, a nadležne službe su brzo reagovale i privele osumnjičenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << za napad na igrače Napretka Ibrahima Ndajea i Samjuela Bahu.

Fudbalski klub Napredak oglasio se ovim povodom zvaničnim saopštenjem za javnost u kojem je osuđeno nasilje.

Saopštenje FK Napredak prenosimo u celini.

"Fudbalski klub Napredak najoštrije osuđuje svaki napad, pritisak, nasilje i svaki drugi način ugrožavanja bezbednosti ljudi. Osuđujemo svaki čin nasilja ikada, igde i prema bilo kome i jednostavno ga smatramo neprihvatljivim. Napad na naše fudbalere je delo huligana, koji će u skladu sa Zakonom odgovarati za delo koje su počinili.

Napad nije imao rasističku pozadinu.

Ujedno se zahvaljujemo brzoj i pravovremenoj reakciji priprednika Ministarstva unutrašnjih poslova policijske uprave Kruševac, koji su maksimalno profesionalno reagovali, i učinili sve da se počinioci ovog gnusnog dela pronađu, kao i da se naši igrači koliko, toliko osećaju sigurno i bezbedno.

Zahvaljujemo se i svim navijačima Fudbalskog kluba Napredak, građanima Kruševca, i cele Srbije koji su najopštrije osudili ovaj čin i dali svoju maksimalnu podršku našim fudbalerima
", piše u saopštenju FK Napredak.

Tokom jučerašnjeg dana napad na igrače Napretka osudila je i Gradska uprava Kruševca, dok je trener superligaša iz "Lazarevog grada" Milorad Kosanović rekao da njegove igrače posle svega "najviše boli duša".

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.