FIFA predlaže svjetski kup u novembru i decembru

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Feb.2015, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA predlaže svjetski kup u novembru i decembru

DOHA - Radna grupa Svjetske fudbalske organizacije /FIFA/, koja razmatra datume odigravanja Svjetskog kupa u Kataru, preporučila je da se takmičenje skrati i održi u novembru i decembru 2022. godine, izjavio je predsjednik Azijske fudbalske organizacije.

 Šeik Salman bin Ebrahim Al Kalifa rekao je da će FIFA razmotriti opcije na sastanku sljedećeg mjeseca. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

Očekuje se da će izvršna komisija svjetske kuće fudbala prihvatiti preporuku radne grupe.

"Neki su zabrinuti, ali kakvu god odluku da donesemo, uvijek će biti pitanja. Potrebno je da razmotrimo opštu korist za sve", rekao je novinarima šeik Salman.

Nije planirano smanjenje broja učesnika takmičenja sa 32 tima, odnosno 64 utakmice, ali će Svjetski kup biti skraćen za nekoliko dana.

Ukoliko preporuke budu ratifikovane u martu u Cirihu, FIFA će se naći u sukobu sa ligama Evropske fudbalske organizacije /UEFA/, koje podržavaju opciju igranja Svjetskog kupa u aprilu i maju, kako bi se što manje poremetio njihov raspored.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.