Izvor: MozzartSport.com, 17.Feb.2021, 19:42

Evropska Superliga se nasukala na englesku hrid

Tradicija mora da se čuva

Kada su pre godinu i kusur krenula prva opipavanja pulsa oko stvaranja evropske Superlige, ideja se nasukala na dva velika grebena: jedan je bio Bajern Minhen, a drugi – engleski klubovi.

Bajern se za sada ne izjašnjava nešto glasno oko ove nove ideje o stvaranju Superlige sa 36 klubova učesnika, ali veliki udarac UEFA je doživela danas od vlasnika klubova Premijer lige Engleske, koji su održali video konferenciju.

Može se >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Ostrvljanima zameriti štošta, ali je za svaku pohvalu što neguju svoju fudbalsku tradiciju koliko su god u mogućnosti. Uvođenje nove, proširene Lige šampiona moralo bi da bude nauštrb domaćih takmičenja i dok Španci i Italijani nemaju neki problem s tim, u Kolevci fudbala to nije dozvoljeno.

Nije neka tajna da navijači engleskih klubova više vole domaće prvenstvo od evropskih utakmica, pa samim tim nije ni veliko iznenađenje što je Superliga dobila šamar danas zbog – Liga kupa Engleske! Predstavnici 20 premijerligaških klubova je poručilo da im ne pada na pamet da se odreknu takmičenja koje postoji gotovo 70 godina zbog nečeg novog.

Njihova poruka je da domaća takmičenja ne smeju da trpe zbog novog evropskog kupa i da njegova prva faza ima da se završi do Božića, kao što je to slučaj i sada sa Ligom šampiona, a ne da se razvlači maltene tokom cele sezone.

Još jedna stvar koja se Englezima ne sviđa: određivanje učesnika Superlige na osnovu petogodišnjeg bodovanja sa UEFA rang liste, a ne na osnovu plasmana u domaćem prvenstvu. U ovom trenutku ne postoji ni do kraja fiksiran plan raspodele svih 36 mesta u novom kupu, pa se ni to ne dopada Ostrvljanima i traže da se jasno raščivija sve pre nego što se izjasne po tom pitanju.

A, možda i najbitnija stavka je novac od tv prava. Gazde engleskih klubova se plaše da će povećani broj evropskih utakmica smanjiti priliv novca od tv prava za mečeve Premijer lige. I to je studija koju treba malo bolje ispitati pre nego što se digne ruka „za“, poručili su Englezi.

Prvi udarac velikim planovima UEFA i pojedinih velikana...

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.