Evropa je paralisana: Nastao je haos FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 04.Dec.2023, 10:21

Evropa je paralisana: Nastao je haos FOTO/VIDEO

U vikendu iza nas, dok je u Srbiji bilo prolećno vreme, širom Evrope sneg je potpuno paralizovao sve.

Na aerodromu u Minhenu, na jugu Nemačke, otkazano je na stotine letova, a nisu saobraćali ni vozovi koji stižu u glavni grad Bavarske ili odlaze iz njega. Sneg je potpuno zavejao jug Nemačke

Letovi na minhenskom aerodromu bili su, zbog velikog snega koji je zahvatio jug Nemačke, obustavljeni sve do juče ujutru. Oko 560 letova, od 880 planiranih, bilo je otkazano >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz bavarske prestonice, u kojoj u subotu nije odigran ni fudbalski meč između minhenskog Bajerna i Union Berlina, jer je čuvena Alijanc Arena zatrpana snegom.

Mateorolozi prognozoraju snežne padavine širom Nemačke sve do polovine decembra.

Značajne probleme imala je i Engleska.

Jak sneg na severu Engleske primorao je vozače da prenoće u svojim automobilima, a struju je izgubilo više od 2.500 korisnika, saopštili su zvaničnici zajednice Lejk disktrikt u Emblsajdu.

Kako se navodi, kamioni su bili zaglavljenji u snegu, blokirajući auto-puteve i mnogi vozači su morali da nađu penoćište duž svoje rute ili da spavaju u vozilima, prenosi AP.

Škole, crkve i izviđačke kolibe korišćene su za pružanje hitnog skloništa spasenim putnicima.

Snežno nevreme izazvalo je i probleme širom Slovenije, a najviše snega bilo je u Kredarici kod Triglava, gde je palo metar i po snega, pa je sada u tom mestu debljina snežnog pokrivača 180 centimetara.

Zbog snega došlo je i do obustave saobraćaja na pojedinim putevima, a zbog jake bure bile su zatvorene deonice auto-puta od Primorske do Ljubljane, između Kastelca i Kozine.

Velika količina snega pala je u regionima Notranjska i Kočevsko, kao i u delovima centralne Slovenije.

Više desetina letova sa amsterdamskog aerodroma "Shiphol" za vikend je bilo otkazano zbog snega koji se očekuje posle podne u Holandiji.

Na sajtu aerdroma "Shiphol" objavljeno je da je otkazano skoro 150 dolaznih i odlaznih letova.

Vremenske neprilike pogodile su i nekoliko regija u Italiji, u primorskim oblastima obustavljen je pomorski saobraćaj i izdata su upozorenja za nabujale vode reke Po, piše Ansa.

U Liguriji su zabeleženi udari vetra od 143 kilometara na sat, dok su u luci Livorna u Toskani svi brodovi usidreni usred naleta vetra Libećo, koji je dostigao 50 čvorova i talasi su prelazilo četiri metra visine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.