Dva španska kluba pod istragom zbog klađenja

Izvor: Vesti-online.com, 02.Dec.2009, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva španska kluba pod istragom zbog klađenja

Španski fudbalski drugoligaši Las Palmas i Rajo Valjekano, kao i sedmorica profesionalnih igrača, pod istragom su zbog nedozvoljenog klađenja, saopšteno je danas na zvaničnom sajtu Las Palmasa

"Španska fudbalska federacija (RFEF) otvorila je istragu protiv Las Palmasa i Rajo Valjekana, kao i igrača koji su se kladili na utakmice u kojima su učestvovali", precizirano je na sajtu Las Palmasa.

Pomenuta >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su imena golmana Havijera Lopesa Valjeha, koji brani za Saragosu, i igrača Rajo Valjekana Pitija. Dok Saragosa nije imala komentar, uprava Rajo Valjekana je potvrdila da je protiv njihovog kluba pokrenuta istraga.

Prošlog meseca nemačke vlasti su otkrile najveću aferu sa nameštanjem mečeva do sada u evropskom fudbalu.

Zbog sumnje da su organiizovano nameštali utakmice u devet evropskih liga uhapšeno je 15 osoba u Nemačkoj, a dve u Svajcarskoj. Navodi se da je ta kriminalna grupa potkupljivanjem sudija, igrača i zvaničnih lica zaradila najmanje deset miliona evra i da je to, prema nekim procenama, samo vrh "ledenog brega".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Las Palmas, Valjekano i pet švajcarskih klubova pod istragom

Izvor: Blic, 03.Dec.2009, 00:10

Španski fudbalski drugoligaši Las Palmas i Rajo Valjekano, kao i sedmorica profesionalnih igrača, pod istragom su zbog nedozvoljenog klađenja, dok je švajcarsko tužilaštvo saopštilo da je pet domaćih klubova pod istragom u sklopu jednog od najvećeg skandala o korupciji i nameštanju utakmica...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.