Đorđević: Teški izazovi protiv Engleske i Severne Irske

Izvor: B92, 09.Okt.2023, 17:23

Đorđević: Teški izazovi protiv Engleske i Severne Irske

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Đorđević izjavio je da je zadovoljan atmoferom u timu i optimizmom uoči nastavka kvalifikacija za EP.

Mlada reprezentacija Srbije okupila se u Beogradu, a "orlići" će pre odlaska u Englesku odraditi dva treninga u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Srbija će 12. oktobra gostovati selekciji Engleske u Notingemu, dok će četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dana kasnije igrati sa Severnom Irskom u Lurganu.

"Lepo je opet videti ove momke na okupu, raspoloženje koje vlada kada smo svi zajedno. Sigurno je meč protiv Azerbejdžana doveo raspoloženje do maksimuma. Sada nas očekuju dva izuzetno teška izazova, prvi protiv Engleza. Svi znamo o kakvoj se ekipi radi, na nama je da se najbolje moguće spremimo za tu utakmicu, da nam ona pokaže da li smo ekipa za velika dela", rekao je Đorđević, prenosi zvanični sajt FSS.

Srbija je 12. septembra u prvom meču grupe F kvalifikacija za EP 2025. pobedila Azerbejdžan rezultatom 2:0.

"Nadam se da je voljni momenat prikazan u prvom meču nešto što će ovu generaciju krasiti dugo. Igrajući za svoju zemlju, grb koji nosimo, ne smeju da se dovode u pitanje angažman i zalaganje. Malo je vremena do utakmice, svega dva treninga, ali svi su u takvoj situaciji. Formiramo tim, tu je nekoliko novih igrača. Formiramo se, ali bitno je da motiv kod igrača isti", dodao je selektor Srbije.

Mladi fudbaler Srbije Vladimir Lučić izjavio je danas da očekuje dve pobede.

"Vrlo važno je što smo kvalifikacije otvorili pobedom. Igrali smo kod kuće i to je bio imperativ, a sada nam predstoje dve teške utakmice, takođe jako važne. Probaćemo da uzmemo svih šest bodova", rekao je Lučić.

Mladi srpski fudbaler Mitar Ergelaš je istakao da njegovi saigrači uvek idu na pobedu.

"Igramo sa dve jako kvalitetne ekipe, ali naravno, uvek idemo na pobedu i povoljan rezultat. Nadam se da mogu nastaviti seriju asistencija. To je sve normalno, ekipa uvek izbaci nekog pojedinca, ali bitno je da kao tim i ekipa izgledamo odlično na terenu", dodao je Ergelaš.

Na okupljanju mlade reprezentacije pojavio se prvi put i standardni prvotimac Sent Galena i bivši reprezentativac svih mlađih švajcarskih selekcija Mihailo Stevanović.

Srbija se u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2025. nalazi u grupi F sa Engleskom, Ukrajinom, Severnom Irskom, Azerbejdžanom i Luksemburgom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.