Deset stvari koje niste znali o Aleksisu Sančezu!

Izvor: Sportske.net, 22.Jan.2018, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deset stvari koje niste znali o Aleksisu Sančezu!

Nešto vam je možda i poznato, ali neke stvari su gotovo neverovatne. Pa da vas vidimo...

1. Aleksis Sančez je rođen u rudarskoj Tokopilji na severu Čilea. Dok nije postao bogat, mesto nije imalo doktora, u ovoj nedođiji život je kratak, a rudnici su jedini posao. Njegov brat kaže da bi Sančez to jedino mogao da radi da nije igrao fudbal.

2. U Čileu su ga prozvali "Čudesni dečak", ali mu je klinački nadimak bio "veverica" jer je bio spreman da se uzvere >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << brzo na zgradu ili drvo kako bi dohvatio loptu. Danas jedna od centralnih ulica u njegovom gradu nosi ime Aleksisa Sančeza. Takođe, u gradu postoji i spomenik sigurno najpoznatijem stanovniku u istoriji ove rudarske naseobine.

3. Svoj prvi ugovor sa Franciskom Felicevičem je potpisao za 1000 dolara, igrajući za Kobrelou. Majka mu je bila kažnjena jer je prodavala ribu bez dozvole, pretio joj je zatvor, pa je agent isplatio kaznu. Aleksisa je otac napustio kao klinca, a pomagao je majci tako što je zarađivao boksujući na ulici, prao je kola na semaforima, ali i pomagao komšijama u kućnim poslovima.

4. Prava je ptica trkačica. Naime, kjedno je izgubio ključeve od automobila u Udinama, plašio se da mu neko ne odveze kola, otrčao četiri kilometra do stana, uzeo rezervne i vratio se.

5. Ume da svira klavir, nije baš majstor, ali zna da odsvira nekoliko popularnih kompozicija, šokirao je sve na jednoj Božićnoj žurci u Arsenalu.

6. Prve kopačke kupio mu je gradonačelnik Tokopilje, kada je Sančez imao 15 godina. Do tada je uparivao, pozajmljivao po jednu od drugara kako bi igrao za lokalni tim. Često je igrao i bos po kamenju, pa time objašnjava to što pomalo poskakuje dok trči, kao da oseća kamenje pod nogama.

7. Odužio se svom gradu, otvorio im bolnicu, a svaki Božić pošalje šleper poklona za siromašnu decu Tokopilje. Obezbedio je i čistu vodu svom gradu.

8. Aleksis je najmlađi reprezentativac u istoriji Čilea, debitovao je sa 17 godina protiv Novog Zelanda, 2006. Naravno, i najbolji je strelac u istoriji "La Rohe".

9. Ima dva psa, Atoma i Humbera koji imaju i zastavu na "Emirejtsu", sada će ona biti skinuta, a da li će osvanuti na "Old Trafordu", videćemo.

10. Aleksis ima san da postane glumac, igra u detektivskim serijama, oprobao se u reklamama, kampanji reprezentacije Čilea za Mundijal u Brazilu, ali i reklami za mobilne telefone.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.