Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Dec.2019, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demineri pronašli četiri neeksplodirane kasetne bombe u Medoševcu

Demineri Centra za razminiranje Srbije i udruženja "Stop minama" sa Pala, iz Republike Srpske (BiH), otkrili su proteklih dana i obezbedili na fudbalskom igralištu u Medoševcu kod Niša četiri neeksplodirane kasetne bombe, koje su tu od proleća 1999.

U narednih mesec dana predviđen je detaljan pregled i čišćenje oko 120.000 kvadratnih metara terena koji, pored igrališta, obuhvata i veliki broj privatnih kuća i poljoprivrednog zemljišta.

Direktor Centra >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za razminiranje Bojan Glamočlija rekao je da će biti pregledano oko 300 placeva sa kućama.

Glamočlija je apelovao na stanovnike Medoševca da se pridržavaju obaveštenja o bezbednosti koja su postavljena u svim delovima tog mesta i da se pridržavaju radnog vremena deminera.

Novac za uklanjanje kasetnih bombi izdvojila je Vlada Srbije, a dodatna sredstav obezbedile su Vlada Republike Koreje, Međunarodne fondacije za jačanje bezbednosti ljudi, kao i Vlada SAD.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i američki ambasador Entoni Godrfri juče su obišli na teren na kome se vrši razminiravanje.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Otkrivene četiri kasetne bombe na igralištu

Izvor: OkRadio.rs, 04.Dec.2019

Demineri Centra za razminiranje Srbije i udruženja Stop Minama sa Pala u BiH, otkrili su i obezbedili četiri neeksplodirane kasetne bombe na fudbalskom igralištu u Medoševcu, koje su tu od proleća 1999.godine. U narednih mesec dana predviđen je detaljan pregled i čišćenje oko 120.000 kvadratnih...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.