Del Boske: Vilja može da se vrati, zaslužio je 100. meč

Izvor: Blic, 25.Mar.2015, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Del Boske: Vilja može da se vrati, zaslužio je 100. meč

Reprezentativna karijera Davida Vilje nije završena i on bi mogao da se vrati u nacionalni tim, rekao je selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske.

Tridesettrogodišnji Vilja, od ove sezone fudbaler Njujork Sitija, postigao je za reprezetaciju Španije rekordnih 59 golova na 97 utakmica i pretpostavljalo se da je on prošle godine posle fijaska na Mundijalu u Brazilu završio karijeru u nacionalnom dresu.

Ipak, on sam nikada izričito nije rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da više neće igrati za "crvenu furiju", prenosi agencija Rojters.

Vilja je ranije ovog meseca postigao svoj prvi gol za novi klub Njujork Siti u pobedi od 2:0 protiv Nju Englanda.

Del Boske je za španski radio rekao da Vilja ima šansu da ostvari i 100. nastup za reprezentaciju, kao i da "nema ničeg lošeg u tome što želi da nagradi nekog ko je učinio toliko toga za naconalni tim".

Golovi bivšeg napadača Valensije i Barselone bili su ključni u trijumfu Španije na šampionatu Evrope 2008, kao i na Mundijalu 2010, dok je prvenstvo Evrope 2012. propustio zbog povrede.

"Ima izuzetaka i jedan od njih je David", rekao je Del Boske.

Vilja nije uvršten u tim za meč kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2016. protiv Ukrajine, kao i za prijateljsku utakmicu protiv Holandije četiri dana kasnije.

Vilja je pre nekoliko dana za španski radio izjavio da bi u slučaju da ga Del Boske pozove u reprezetaciju "plivajući otišao za Španiju".
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.