Čukarički preokretom do pobede nad Radničkim i polufinala Kupa Srbije

Izvor: RTS, 03.Jun.2020, 17:19

Čukarički preokretom do pobede nad Radničkim i polufinala Kupa Srbije

Fudbaleri Čukaričkog posle preokreta savladali Radnički iz Niša sa 3:2 (1:2) i plasirali se u polufinale Kupa Srbije. Radnički je vodio sa 2:0, ali je domaćin uspeo da preokrene.
Odlična utakmica na Banovom brdu. Obe ekipe bile su raspoložene za nadmetanje i željne da se domognu polufinala kupa. Prava takmičarska utakmica, tvrda, na momente oštra, ipak sve u granicama fer-pleja. Na kraju, Čukarički >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je uspeo da iskoristi šansu više i zasluženo se plasira u polufinale takmičenja. Da je bilo suprotno, ne bi bilo nezasluženo. Malobrojna publika mogla je da uživa u uzbudljivom meču, a još jednom se ispostavilo da je prednost od dva gola "najgori" rezultat.

Sjajan tempo nametnuo je Čukarički od samog početka susreta. Igralo se otvoreno na obe strane. Domaćin je propustio svoju šansu da prvi povede, usledila je kazna u 15. minutu.
Lepa akcija gostiju, koji su se konačno oslobodili pritiska, Knežević je uposlio Čumića ispred kaznenog prostora, negde po sredini. Ovaj je naciljao i između dva štopera Čukaričkog našao lopti put do mreže. Pogodio je donji desni ugao gola Petrovića.
Usledio je period igre u kome je dominirao Radnički. U 24. minutu na semaforu je stajalo 0:2. Aut sa leve strane, lopta dolazi do Letića, koji je na suprotnoj strani uposlio usamljenog Čumića, a ovome nije bilo teško da plasira loptu u mrežu.
Potom je gost umrtvio igru. Uspeo je Radnički da uspori tempo, tek poneka polušansa na obe strane. Kada se očekivalo da će se na poluvreme otići sa ovim rezultatom, Čukarički je uspeo da postigne pogodak.
Nakon duela sa Birmančevićem u kaznenom prostoru, Todorovski je igrao rukom i sudija je pokazao na belu tačku, igrao se 45. minut. Precizan sa kreča bio je Tedić, lopta u jednu stanu, a golman Ristić u drugu.
Priliku da ponovo dođe do dva gola prednosti propustio je Radnički u 54. minutu iz penala. Prethodno je posle centaršuta Čumića, lopta pogodila Šapića u ruku i sudija je pokazao na kreč.

Golman Petrović je pročitao gde će šutirati Mihajlović i njegov pokušaj odbija u korner.
Nastavljeno je sa otvorenom igrom na obe strane, ekipe su pokušavale da stignu do gola. Beležimo nekoliko izglednih prilika na obe strane, ali nije bilo promene rezultata. Radnički je otvorenom igrom uspeo da zbuni domaćina, koji je očekivao da će protivnik braniti stečenu prednost.
Ipak, domaćin se nije mirio sa eliminacijom, sve silovitije je krenuo ka golu protivnika i iz jedne takve akcije dolazi do izjednačenja u 82. minutu. Kajević je centrirao sa leve strane, loptu je glavom zahvatio Tedić i prevario golmana Ristića za 2:2.
Kada se očekivalo da će panal rulet odlučiti pobednika, Čukarički je došao do preokreta. Ponovo Tedić, primio je loptu iza leđa odbrane domaćina i šutom iz prve maritao Ristića.
Radnički nije imao snage niti vremena da se izbori za izjednačenje.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Radnički od 2:0 do poraza, igrač Mančester sitija doneo polufinale Čukaričkom

Izvor: JužneVesti.com, 03.Jun.2020

Iako je za manje od pola sata Radnički uspeo da povede sa 2:0 na Banovom brdu, u četrvrtfinalu Kupa Srbije, Čukarički je preokrenuo i predvođen mladim Slobodanom Tedićem slavio sa 3:2. Nišlije su sve do 82. minuta vodile, ali je golgeter, pozajmljen iz Mančester sitija, tada izjednačio, a u...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.