Bundes liga kao maskenbal, 12 igrača sa maskama

Izvor: Sportski Žurnal, 07.Mar.2012, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bundes liga kao maskenbal, 12 igrača sa maskama

U Bundes ligi igra se baš žestok fudbal, a najbolji dokaz za to je sledeće: ove sezone čak 12. igrača je na teren istrčalo sa zaštitnom maskom na licu!

Zasad ima prva postava, plus jedna rezerva, a evo nekih imena – špic i bek Šalkea Klas-Jan Huntelar i Benedikt Hovedes, vezista Bajera Mihael Balak, veznjak Dortmunda Sven Bender, defanzivac Kelna Kevin Peconi, napadač Bajerna >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Ivica Olić...

Nema kola da neko novi ne istrči prerušen u Fantoma, a ima i nekih (glupih) mišljenja u Nemačkoj da bi trebalo da se uvedu kacige za fudbalere, kakve nose igrači NFL-a.
Nekoliko povreda „uzrokuje“ nošenje maski, a obično su u pitanju lom ili povreda nosa, vilice ili jagodične kosti. A kako izgleda igrati „pod maskom“, objasnio je Ivica Olić, koji je svojevremeno zadobio lom nosa.

Maska smeta, nije prijatno igrati sa njom. Periferni vid je katastrofalan, ništa se ne vidi, zabole te oči od naprezanja.
Inače, šampion u vezi sa maskom je Sven Bender, koji je upisao i jedan nastup za Nemačku. U dva navrata zadužio je „dodatnu opremu“, prvo zbog loma vilice, a prošlog vikenda i nosa.
Poslednji je „pao“ defanzivni vezista Kelna Kevin Peconi, koji je stradao na treningu.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.