Izvor: MozzartSport.com, 04.Jun.2021, 04:28

Brazilci razmišljaju o istupanju sa Kopa Amerike

Selektor Tite na pres konferenciji govorio o sastanku igrača i predsednika Brazilske fudbalske konferderacije

Fudbaleri brazilske reprezentacije, selektor Tite i njegov stručni štab, sastali su se sa predsednikom Brazilske fudbalske konfederacije Rožeriom Kaboklom, kako bi razgovarali o potencijalnom istupanju sa predstojeće Kopa Amerike, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << koja bi trebalo da se održi u njihovoj zemlji.

Sastanak između Kabokla i reprezentativaca Selesaa održan je u sredu, pre putovanja brazilske reprezentacije iz Teresopolisa u Porto Alegre, gde će u petak odigrati utakmicu sa Ekvadorom u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Iskusniji igrači izrazili su nezadovoljstvo time što su putem štampe i društvenih mreža doznali da će Brazil biti domaćin turnira, a navodno su čak zatražili da se takmičenje ni ne održi.

Ranije tokom nedelje, nakon što su Kolumbija i Argentina izgubili domaćinstvo, KONMEBOL je najavio da će se Kopa Amerika održati u Brazilu.

Na pres konferenciji u četvrtak uveče, Tite je potvrdio da je došlo do internih razgovora u reprezentaciji, međutim, nije govorio koja je želja njegovih izabranika.

"Imamo jasan stav, Žuninjo i ja smo izneli svoje mišljenje predsedniku. Dalje, tražimo od igrača da ostanu fokusirani isključivo na meč sa Ekvadorom. Oni su nakon toga zatražili direktan razgovor sa predsednikom. Bio je to neposredan razgovor. Od tada je i odluka igrača jasna. Mi imamo stav, ali ga za sada nećemo izneti. Prioritet nam je da odigram dbro i dobijemo utakmicu protiv Ekvadora. Shvatamo da će nakon ovoga situacija postati jasna", rekao je Tite.

Pokušavali su novinari da izvuku još više detalja od selektora Selesaa, ali se iskusni brazilski stručnjak nije dao.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.