Botafogo i Fluminense odbili da igraju utakmice zbog virusa

Izvor: RTS, 17.Jun.2020, 10:58

Botafogo i Fluminense odbili da igraju utakmice zbog virusa

Brazilski fudbalski klubovi Botafogo i Fluminense odbili su naredbu saveza da nastave sa takmičarskim utakmicama ove nedelje zbog svakodnevnog broja smrtnih slučajeva od korona virusa u toj zemlji koji je veći od 1.000. Fudbalski savez Rio de Žaneira predložio je da se pre početka nacionalnog prvenstva, odigra i regionalna liga. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Predsednik Botafogoa Nelson Mufarež nazvao je odluku Fudbalskog saveza "isključenom od stvarnosti", a oba kluba izjavila su da planiraju da preduzmu pravne mere iz zdravstvenih i sigurnosnih razloga.

"Nažalost, većina klubova smatra kako je vreme za ponovno igranje utakmica, uprkos haotičnim scenama koje trenutno proživljavamo. Mi smo protiv", rekao je Mufarež.
Predsednik Fluminensea Mario Bitenkur rekao je da njegovi igrači nisu bili spremni za povratak na teren.
"Datumi određeni za naše utakmice su neprihvatljivi sa gledišta zdravlja naših igrača i nećemo izlaziti na teren.", kazao je Bitenkur.
Brazil je juče postavio rekord kada je potvrdeno 34.918 zaraženih novim korona virusom u jednom danu, tako da sada ima ukupno 923.189 pozitivnih.
Kako je saopštilo brazilsko ministarstvo zdravlja, u poslednja 24 sata zabeleženo je 1.282 smrtna sluvčaja od posledica kovida-19, što je ukupno 45.241 preminuli.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.