Blater: Tužan sam zbog rasizma u fudbalu

Izvor: Kurir, 17.Okt.2012, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blater: Tužan sam zbog rasizma u fudbalu

Kazne protiv Srbije zatražili su danas Fudbalski savez Engleske, kao i ministarstvo sporta i premijer Britanije Dejvid Kameron

CIRIH - Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater rekao je danas da je rastužen rasističkim ispadima u tom sportu i istakao da se treba boriti da se diskriminacija eliminiše.

Blater na svom nalogu na Tviteru nije direktno pominjao utakmicu između mladih reprezentacija Srbije i Engleske >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u Kruševcu, ali je njegovo oglašavanje usledilo posle incidenata na terenu stadiona "Mladost".

"Rastužen sam svaki put kada čujem o rasističkim incidentima u fudbalu. Moramo da nastavimo da se borimo da iskorenimo diskriminaciju iz našeg sporta. Izbacite rasizam iz fudbala", napisao je Blater.

Predsednik FIFA ostavio je link na zvaničnoj stranici svoje organizacije, u kojoj se citira posvećenost svetske kuće fudbala borbi protiv rasizma i citira se član statuta koji strogo zabranjuje bilo koji oblik diskriminacije.

Mladi engleski fudbaleri žalili su se da su bili meta rasističkih provokacija publike u Kruševcu, a posle meča kojeg su dobili rezultatom 1:0 i plasirali se na prvenstvo Evrope došlo je do tuče i koškanja na terenu.
Pogledaj vesti o: Twiter,   Kruševac

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blater: Tužan sam zbog rasizma

Izvor: RTS, 17.Okt.2012

Blater se oglasio preko Tvitera, iako nije direktno pominjao utakmicu u Kruševcu. "Rastužen sam svaki put kada čujem o rasističkim incidentima. Izbacite rasizam iz fudbala", napisao je Blater...Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Sep Blater rekao je danas da je rastužen rasističkim...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.