Bivši šampion Nemačke igraće četvrtu ili petu ligu

Izvor: B92, 02.Jun.2017, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši šampion Nemačke igraće četvrtu ili petu ligu

Fudbalski klub Minhen 1860 mogao bi da bude izbačen u četvrtu ili petu ligu, pošto nije u roku platio licencu za učešće u trećoj ligi.

Minhen 1860 je ispao u treću ligu posle baraža sa Regensburom, a do danas u podne trebalo je da plati između pet i 10 miliona evra Fudbalskom savezu Nemačke.

BFinansijer i većinski vlasnik kluba Hasan Ismaik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je da nije spreman da plati jer "deo uprave kluba odbija da napravi neophodne promene kojima bi se rešili mnogi problemi".

Jordanski milijarder je vlasnik 60 odsto kluba i jedino je on mogao da plati licencu. Ismaik je rekao da će nastaviti da finansira klub i u četvrtoj ili petoj ligi, ali i da će da se bori za neophodne promene. On je negirao odgovornost za stanje u kome se klub našao i optužio upravu da se "beskrupulozno bori za vlast".

Utakmicu baraža, u utorak, obeležili su incidenti navijača, meč je prekinut na 15 minuta, a oko 1.000 policajaca sprečilo je da se situacija pogorša na stadionu.

Minhen 1860 je imao treću najskuplju ekipu u drugoj nemačkoj lici, Cvajti, posle Štutgarta i Hanovera, koji su se vratili u Bundesligu.

Minhen 1860 je osvojio Bundesligu 1966. godine, a poslednji put u elitnom takmičenju igrao je 2004. godine.

Takođe, četiri mlade selekcije Minhena 1860 su ispale iz svojih liga ove sezone.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Teški dani za Minhen 1860: Bivši šampion Nemačke u četvrtoj ili petoj ligi? (FOTO, VIDEO)

Izvor: BKTV News, 02.Jun.2017

Fudbalski klub Minhen 1860 mogao bi da bude izbačen u četvrtu ili petu ligu, zbog toga što nije u roku platio licencu za učešće u trećoj ligi..."Manji" klub iz Bavarske ispao je u treću ligu posle baraža sa Regensburom, a do danas u podne trebalo je da plati između pet i 10 miliona evra Fudbalskom...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.