Bivši osvajač FA kupa na ivici bankrota

Izvor: B92, 01.Jul.2020, 18:50

Bivši osvajač FA kupa na ivici bankrota

Engleski fudbalski klub Vigan proglasio je stečaj zbog velikih finansijskih problema, uzrokovanih pre svega pandemijom koronavirusa.

Član Čempionšipa, drugog po rangu takmičenja, već je dobio stečajnog upravnika.

Glavni cilj je izgurati sezonu do kraja, a Vigan je trenutno 14. na tabeli.

Ipak, problem je što će mu biti oduzeto 12 bodova na kraju, čime bi, kako sada stvari stoje, pao na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samo dno, samim tim i u Ligu 1.

"Naš najvažniji cilj je okončati ovu sezonu. Tada moramo pronaći investitore koji će spasiti Vigan i tako sačuvati radna mesta zaposlenih", saopštila je kancelarija koja je preuzela stečajni postupak.

Vigan je osnovan 1932, a poslednji put je u Premijer ligi nastupao pre sedam godina, kada je uostalom osvojio FA kup, iznenadivši favorizovani Mančester siti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.