Bivši južnokorejski trener izvršio samoubistvo

Izvor: Sportski Žurnal, 19.Okt.2011, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši južnokorejski trener izvršio samoubistvo

Bivši južnokorejski fudbalski trener Li Suo Čeul koji je prošlog meseca osuđen na trogodišnju uslovnu zatvorsku kaznu zbog umešanosti u nameštanje mečeva, pronađen je mrtav u svom stanu.
Kako navodi policija, sve ukazuje na to da je Čeul izvršio samoubistvo vešanjem.
Četrdesetpetogodišnji Čeol je vodio prvoligaški klub Sangju Sangmu Feniks od oktobra 2010. do jula 2011. godine, kada je otkrivena >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << afera sa nameštanjem rezultata mečeva u kojoj je 57 odsoba optuženo za korupciju u 15 utakmica prošle godine.
Čeul je osuđen na zatvorsku kaznu pod optužbom da je ucenjivao roditelje jednog igrača.
Ovo je inače, drugi slučaj samoubistva vezan za aferu sa nameštanjem rezultata mečeva u južnokorejskoj K ligi.
U maju je pronađen mrtav 29. godišnji vezni igrač Jeong Jong Kvan koji je izvršio samoubistvo u svojoj hotelskoj sobi u Seulu.
On je takođe, bio optužen za umešanost u nameštanje mečeva.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.