Belgijanci još oštrije prema huliganima

Izvor: B92, 09.Feb.2024, 00:46

Belgijanci još oštrije prema huliganima

Čelnici belgijske elitne fudbalske lige pooštrili su kazne za klubove čiji navijači izazivaju i najmanje nerede na stadionima.

Tako će, na primer, biti uvedena zabrana za navijače koji budu pravili probleme na gostovanjima - u slučaju da zbog njih i nakratko bude prekinut meč sledi kazna.

U tom slučaju naredna tri meča u gostima neće moći da prate svoj tim.

Nove mere za navijače belgijska liga staviće na snagu već od petka.

Lorin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Parvs, izvršni direktor elitne fudbalske lige Belgije, objasnio je da su mere bile neophodne u pokušaju da se odgovori na talas navijačkih ispada u poslednje vreme.

"Poslednjih nedelja smo videli ponašanje na našim tribinama koje jednostavno nećemo tolerisati. Pošto je bezbednost svih naših gledalaca naša najveća briga, sada preduzimamo veoma stroge mere. Iskreno, ovo je protiv načina na koji gledamo fudbal sa domaćim i gostujućim navijačima na jednom stadionu, ali zbog ponašanja nekih ljudi koji se pretvaraju da su navijači, sada ćemo se ponašati na ovaj način", poručio je funkcioner lige.

Parvs je dodao da je liga ojačala svoje veze sa Ministarstvom unutrašnjih poslova kako bi se i oni najekstremniji slučajevi nasilja na stadionu i oko njega još efikasnije suzbijali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.