Baždarević: Žao mi je navijača, morali smo više

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Nov.2015, 00:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baždarević: Žao mi je navijača, morali smo više

DABLIN - Vrlo teško je govoriti nakon ovoga. Svi znamo šta smo izgubili. U dvije utakmice pobijedila nas je ekipa koja je željela više i bila samo borbenija sa jednim realizmom koji je nevjerovatan, rekao je Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije BiH.

"Morali smo više, odgovoriti na njihovu agresivnu i borbenu igru i čekati svoje momente. Iz dvije greške primili smo dva gola poslije kojih se bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << teško vratiti u igru. U ovakvim utakmicama mora se više. Za mene je ovo veliko razočarenje, toliko smo htjeli na EURO. Žao mi je navijača, svih vas", rekao je Baždarević vidno potresen poslije večerašnjeg poraza u Dablinu od Republike Irske (0:2) i neodlaska na naredno Evropsko prvenstvo "Francuska 2016".

O porazu i lošoj igri u revanšu baraža za EURO 2016. pred 50.500 gledalaca na stadionu "Aviva" bh. selektor je indirektno okrivio i sudiju Bjorna Kujpersa.

"Gospodin sudija nije bio na nivou. On je bio najslabiji akter utakmice i njegovo suđenje je uticalo na sve što se događalo večeras na terenu", istakao je Baždarević, dodavši: "Ako gledamo obje utakmice, da li su oni napravili šanse? Nismo ni mi igrali dobro, ali bili smo bolji po igri u oba meča. U Zenici su imali dva šuta i dali gol. Neke su stvari išle njima u prilog koje mi nismo imali u ovom momentu. Pa povrede, prva, druga, treća, četvrta... Bili su borbeniji što mi nismo pokazali ni večeras do tog nivoa."

Baždarević smatra i da je BiH dvomeč baraža izgubila u Zenici, kada je utakmica završena 1:1 po maglovitom vremenu i uslovima koji nisu bili adekvatni.

"U Zenici smo morali napraviti prednost. Ne tražim opravdanja, ali igrali smo u Zenici poluvrijeme. Ono drugo nije ličilo na fudbal. Da su uslovi bili bolji došli bi sa prednošću ovdje i to bi bilo nešto drugo", poručio je Baždarević na konferenciji za medije nakon susreta sa Ircima.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.