Barselona menja grb, promene minimalne (foto)

Izvor: Sportske.net, 27.Sep.2018, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barselona menja grb, promene minimalne (foto)

Fudbalski klub Barselona predložio je danas redizajn svog grba, ali je potrebno da tu promenu prihvate i članovi Skupštine katalonskog kluba.

Barselona želi, kako je objavljeno na sajtu kluba, da promeni svoj grb kako bi se "prilagodila zahtevima modernog vremena".

Katalonski klub je podsetio i da je grb redovno modifikovan od 1899. godine kako bi se prilagodio različitim vremenima.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Barseloni su istakli i da novi grb mora biti prilagodjen novim digitalnim potrebama, kao i da aktuelni grb ne nudi nikakve garancije da će biti tačno reprodukovan u svim medijima.

Promene grba će na prvi pogled neće biti velike, a navodima iz kluba povećana je vidljivost simbola, čime se postiže veća harmonija. Novi grb ne sadrži slova "FCB", uklonjenje su unutrašnje crne linije, položaj lopte je poboljšan, dok su bordo-plave linije su šire.

Redizajn grba sada treba da odobri i članstvo kluba, a Skupština je zakazana za 20. oktobar. Ako se predlog prihvati, novi grb će početi da se koristi od sezone 2019/20.

Barselona je tokom svoje istorije devet puta menjala grb, a poslednji put 2002. godine.

The updated crest:

✅ The shape is kept intact.

✅ The FCB acronym disappears.

✅ The internal black lines disappear.

✅ More homogeneous, more harmonious, and brighter.

✅ To be applied beginning with the 2019/20 season. pic.twitter.com/xIurAqtF8l

— FC Barcelona (@FCBarcelona) September 27, 2018

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Barselona želi da promeni grb FOTO

Izvor: B92, 28.Sep.2018, 09:38

Fudbalski klub Barselona predložio je redizajn svog grba, ali je potrebno da tu promenu prihvate i članovi Skupštine katalonskog kluba...Barselona želi, kako je objavljeno na sajtu kluba, da promeni svoj grb kako bi se "prilagodila zahtevima modernog vremena"...Katalonski klub je podsetio i da je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.