Bajern i Katar ervejz završili saradnju

Izvor: B92, 28.Jun.2023, 15:57

Bajern i Katar ervejz završili saradnju

Fudbalski klub Bajern i kompanija Katar ervejz saopštili su da prekidaju sponzorsku saradnju, nakon što 30. juna istekne petogodišnji ugovor.

Igrači minhenskog kluba su nosili logo Katar ervejza na rukavima i redovno su putovali u Katar na zimske pripreme, uključujući i januar ove godine.

Bajernove navijačke grupe, koje su kritikovale stanje ljudskih prava u toj zalivskoj zemlji, vodile su kampanju da se na kraju ove sezone ne produži ugovor sa tamošnjom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << avio kompanijom.

Pristalice Bajerna izviždale su direktore kluba na godišnjoj skupštini 2021. kada su zvaničnici odbili da dozvole glasanje o sponzorskom ugovoru.

Uprava Bajerna branila je sponzorstvo rekavši da je pomoglo da se u Kataru dogode pozitivne promene, u zemlji koja je bila žestoko kritikovana uoči prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva zbog prava radnika migranata.

Katar je i dalje značajan faktor u evropskom fudbalu zahvaljujući vlasništvu nad Pari Sen Žermenom, dok se katarski bankar šeik Džasim bin Hamad Al-Tani takmiči za kupovinu Mančester junajteda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.