Izvor: MozzartSport.com, 30.Jul.2021, 21:44

Australija: Fudbal se vraća u Melburn posle petog lokdauna

Veliki ulog u grčkom derbiju Ouklija i Ajkula, dok će Hjum Siti protiv Južnog Melburna pokušati da zabeleži četvrtu pobedu zaredom

U australijskoj državi Viktorija se posle još jedne prinudne pauze nastavljaju fudbalska takmičenja. Državne vlasti su sredinom prošle sedmice ukinule peti lokdaun uveden zbog virusa korona i dale zeleno svetlo za sportske događaje posle dve nedelje pauze. U centru pažnje fudbalske >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << publike u Melburnu su utakmice Premijer lige Viktorije, najjačeg takmičenja u ovoj saveznoj državi.

Avondejl - Sent Albans Sejnts (subota, 7.00)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Lidera prvenstva je dvonedeljni prekid sezone zaustavio u seriji od četiri pobede, u kojima su primili samo jedan gol. Od Avondejla se ne očekuje ništa drugo nego da nastavi gde je stao, s obzirom na to da dočekuje poslednjeplasirane Aent Albans Sejntse, jedan od dva kluba hrvatske zajednice koji se nadmeću u najjačem rangu takmičenja u Viktoriji. Klub koji je među ljubiteljima fudbala u Melburnu poznat kao Dinamo, i ima isti grb kao i zagrebački imenjak, ove godine se grčevito bori za opstanak i ubedljivo je najneefikasnija ekipa u šampionatu. U seriji su od četiri poraza, a u prvoj utakmici protiv Avondejla poraženi su na domaćem terenu sa ubedljivih 3:0.

Oukli - Port Melburn (subota, 8.30)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Idealan je trenutak da Oukli Kenons vrate Ajkulama dug iz prvog dela sezone. Poraz od Port Melburna skupo je koštao drugoplasiranu ekipu šampionata koja je tada posustala u trci sa vodećim Avondejlom, pa sada želi da se po svaku cenu revanšira Port Melburnu. Reč je o duelu dva kluba koja je osnovala izuzetno brojna grčka zajednica u Melburnu i koji uvek privlači veliko interesovanje među ljubiteljima fudbala u ovom gradu. Biće to duel jednog od najefikasnijih napada (Oukli) i jedne od najčvršćih odbrana Premijer lige (Port Melburn).

Hjum Siti - Melburn Saut (subota, 9.30)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Kad se sudare Turci i Grci, tu mora da pršti na sve strane. Pogotovo kada se zna da Hjum Siti, klub turske zajednice Melburna, još gaji šampionske ambicije ove sezone, a Južni Melburn predstavlja ponos grčkih emigranata, kao jedan od najuspešnijih fudbalskih klubova ne samo u Viktoeriji, već i u celoj Australiji. Ove godine im, istina, malo šta polazi od ruke, ali su ipak uspeli da dobiju prvi međusobni meč sa 2:1. Saut Melburn je ekipa na čijim utakmicama inače pada najmanje golova, retko ih daju, a još ređe primaju, a kuriozitet predstavlja podatak da su poslednju pobedu zabeležili upravo protiv Hjum Sitija, još 1. maja. Od tada, samo dva remija i čak pet poraza. Njihov rival je, pak, pre pauze bio u paklenoj seriji od tri pobede, uz gol razliku 10:0.

Altona Medžik - Istern Lajons (subota, 10.30)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Derbi začelja tabele imaće veliki ulog za oba tima - makedonska Altona ima priliku da pobedom definitivno uplovi u mirne vode, dok će Lavovi pokušati da se bar malo odmaknu od hrvatskih klubova koji sede na samom dnu Premijer lige Viktorije. Prinudni prekid prvenstva dobro je došao i jednima i drugima da uhvate vazduh posle loših rezultata krajem juna i početkom jula. U prvom međusobnom duelu bilo je nerešeno 1:1, a golove sigurno ne treba očekivati u izobilju ni ovaj put, jer su oba tima do sada postigla samo po 17 pogodaka na isto toliko utakmica.

Piše: Branko Cvetojević

Dopisnik iz Sidneja

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.