Atina: Policija privela više od 90 navijača, uhapšene i Delije

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Nov.2015, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atina: Policija privela više od 90 navijača, uhapšene i Delije

ATINA - Policija u Atini privela je više od 90 osoba, nakoliko sati prije utakmice fudbalske Lige šampiona između Olimpijakosa i zagrebačkog Dinama.

Grčki mediji navode da je među privedenima oko 50 navijača iz Hrvatske, koji su doputovali u Grčku uprkos dogovoru dva kluba da na obe utakmice ne budu gostujući navijači, prenosi Hina.

U pritvoru je završilo i oko 30 navijača Crvene zvezde, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << među privedenima ima i pristalica Panatinaikosa i Olimpijakosa.

Kod privedenih navijača policija je pronašla arsenal metalnih šipki, palica i baklji.

Prema riječima portparola, policija i dalje sprovodi racije po cijelom gradu kako bi pronašla hrvatske i srpske huligane, a do sada je obavljeno dvadesetak racija.

Prema podacima grčke policije, u Atinu je doputovalo oko 150 zagrebačkih "bed blu bojsa" koje su ugostili navijači Panatinaikosa, kao i oko 300 navijača Crvene zvezde koji su doputovali u Grčku kao podrška bratskom klubu Olimpijakosu.

Olimpijakos i Dinamo dogovorili su se uz pristanak UEFA da se njihove utakmice igraju bez gostujućih navijača zbog straha od sukoba i nereda.

U Atini je u utorak uveče više od 500 maskiranih huligana marširalo ulicama naoružano metalnim šipkama i palicama, oštećeno je više lokala i vozila, a policija je s velikim naporima kontrolisala situaciju.

Utakmica F grupe Lige šampiona između Olimpijakosa i Dinama uskoro počinje.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.