Antić: Kazna je neprimerena i nezaslužena

Izvor: Politika, 09.Jul.2010, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić: Kazna je neprimerena i nezaslužena

BEOGRAD – Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić izjavio je da je kazna koju mu je izrekla Disciplinska komisija Međunarodne fudbalske federacije nezaslužena i nepravedna.

Antić je zbog, kako je navedeno, neprimerenog ponašanja posle utakmice protiv Australije na Svetskom kupu u Južnoj Africi kažnjen zabranom vođenja ekipe na četiri zvanične utakmice i novčano sa 14.000 franaka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<
„Tokom dugogodišnje trenerske karijere nikad nisam bio isključen, ni kažnjen. Uvek sam insistirao da igrači iskažu sportsku kulturu na terenu, kao i da poštuju protivnika i sudije. Upravo zbog toga želim da iskažem nevericu i nezadovoljstvo izrečenom kaznom, koju smatram neprimerenom i nezasluženom”, saopštio je Antić.

Selektor našeg nacionalnog tima smatra da takva kazna nije napad samo na njega, već i na srpski fudbal.

„Smatram da je odluka FIFA direktan atak ne samo na mene, već i na kompletan srpski fudbal. Na utakmici Srbija - Australija sudija Larionda je napravio više grešaka na štetu našeg tima, koje su direktno uticale na konačan rezultat. Malo je čudno da neki posle očiglednih sudijskih grešaka dobijaju izvinjenja, a neki drakonske kazne”, rekao je Antić.

Tanjug

objavljeno: 09/07/2010
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.