Izvor: MozzartSport.com, 11.Feb.2021, 23:46

Anderleht petardirao gradskog rivala, Gent krvario, ali preživeo

Bizoni su u osmini finala belgijskog kupa okrenuli Šarlrou - 3:1

Širom Evrope kup takmičenja donose brojna iznenađenja i idealna su prilika da niželigaši unesu malo romantike u moderan fudbal i pomrse konce velikima. To u Belgiji nije slučaj, planovi se ne krave vodećima tako lako, a u završnici belgijskog kupa naći će se svi favoriti.

Klub Briž, Standard Lijež, Genk, Gent i Anderleht, svi oni >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su čekirali kartu za osminu finala. Obojio je Klub Briž sezonu u Belgiji u plavo-crno, ne zadovoljava se naslovom prvaka, a do trofeja kupa će morati preko ljutih rivala. Poslednji su plasman u narednu rundu overili Gent savladavši Šarlroa (3:1) i Anderleht koji je protiv niželigaša Sen Žiloiza na papiru imao najlakši zadatak (5:0 ).

Gutao je Gent knedle od prvog minuta i dugo strepeo da li će proći dalje ili navijačima prirediti novo razogaranje. Šarlroa je dugo bio najprijatnije iznenađenje Župiler Pro lige, ali je usledio drastičan pad. Ipak, gol Nikolsona u prvom minutu ih je ohrabrio, dao im je krila i ponovo su zaličili na tim sa starta sezone.

Krvario je Gent, tražio je ključ za zaključanu bravu, mučio se, a onda su svi problemi isparili za 10 minuta. Jeremčuk je otvorio goste, doneo olakšanje i pokrenuo Bizone. Bila je to inicijalna kapisla, početak furiozne završnice i definitivan slom rivala. Gent je bio neprepoznatljiv, bili su to obrisi onog vicešampionskog tima, a rezultat je preokrenuo Ođiđa-Ofoe. Sudbinu Šarlroe zapečatio je Saido Berahino smestivši loptu u pogrešnu mrežu.

Kuglice su u osmini finala spojile Anderleht i Sen Žiloaz, zakazan je mali gradski derbi posle više od dve godine, a Anderleht je kao i tada preslišao drugoligaša. Sen Žiloaz, jedan od najtrofejnijih klubova u Belgiji, duži vremenski period tavori u nižim ligama. Početkom 20. veka Sen Žiloaz je bio strah i trepet u belgijskom prvenstvu, ali je odavno izgubio taj sjaj i ne nalazi se u društvu najboljih. Nijednog trenutra Anderleht nije dovodio trijumf u pitanje, nije se poigravao sa sudbinom. Nemča je pokazao saigračima put do gola početkom oba poluvremena, a zatim su utabanom stazom krenuli Mukairu i Dijabi u dva navrata.

BELGIJA, KUP - OSMINA FINALA

Utorak

Serkl Briž - Ostende 3:1 (1:1)

/Deman 33, Denki 65, Ugbo 90 - Bacner 30/

Kortrajk - Standard 1:1 (0:1) penalima 5:6

/Selemani 90 - Lajfis 36/

Sreda

Eupen - Olimpik Šarlroa 5:1 (1:1)

/Kone 8, Babi 51, Manje 61, Koh 65, Kiranga 90+3 - Delberg 14 pen/

Genk - Sint Trojden 1:0 (0:0)

/Onauču 87/

Klub Briž - Antverpen 3:1 (0:0)

/Vanaken 49, Dost 81, Vormer 85 - Ze 83/

Četvrtak

Beršot - Mehelen 0:1 (0:1)

/Šufs 41/

Gent - Šarlroa 3:1 (0:1)

/Jaremčuk 74, Ođiđa-Ofoe 81, Berahino 83ag - Nikolson 1/

Sen Žiloaz - Anderleht 0:5 (0:1)

/Nmeča 18, 57, Mukairu 61, Dijabi 71, 81/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.