Ančeloti: Napadi na Vinisijusa su problem španskog fudbala

Izvor: Beta, 07.Feb.2023, 15:41

Ančeloti: Napadi na Vinisijusa su problem španskog fudbala

Trener Real Madrida Karlo Ančeloti rekao je danas da su napadi iz mržnje prema fudbaleru njegove ekipe Vinisijusu Žunioru problem španskog fudbala koji mora da se reši.Otkako je došao u španski fudbal 2018. godine, Vinisijusa su navijači u više navrata vređali na rasnoj osnovi. Poslednji put u nedelju na prvenstvenoj utakmici protiv Majorke, dok je prošlog meseca lutka sa njegovim likom obešena na most u Madridu, uoči gradskog derbija sa Atletikom.Španska liga nedavno je podnela krivične prijave protiv nekolicine navijača Valjadolida za zločin iz mržnje, posle rasističkih parola upućenih Vinisijusu."Postavljam pitanje: Od čega Vinisijus mora da se brani? Od čega njegovi saigrači moraju da se brane? Da li je Vinisijus problem? Čini se da jeste, ali problem je ono što se dešava oko njega. Tačka. To je problem španskog fudbala. Ja sam deo španskog fudbala i mislim da je to problem koji moramo da rešimo", rekao je Ančeloti."Čini se da je Vinisijus krivac, ali on je žrtva nečega što ne razumem", dodao je italijanski trener.Vinisijus stalno govori o tim uvredama i često se žali putem društvenih mreža.Njega kritikuju zbog načina na koji proslavlja golove, a nedavno su njegovi saigrači ukazali na veliki broj prekršaja koji se tokom utakmice načine nad brazilskim ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Anćeloti: Moramo da riješimo napade na Vinicijusa

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Feb.2023

​Trener Reala Karlo Anćeloti izjavio je danas da su napadi iz mržnje prema igraču madridskog kluba Brazilca Vinicijusa problem španskog fudbala, koji mora da se riješi, prenosi AP.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.