Aleks pod istragom zbog nameštanja utakmica

Izvor: Blic, 22.Avg.2011, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleks pod istragom zbog nameštanja utakmica

Turska policija dobila je dokumenta sa dokazima koji pokazuju da je vezista Fenerbahčea Aleks bio umešan u nameštanje utakmica.

Brazilski internacionalac je navodno imao svoju ulogu u skandalu oko nameštanja koje je nedavno potresao turski fudbal.

Iskusni 32-godišnji kapiten kluba iz Istanbula trenutno je pod istragom policije, koja je tužilaštvu zaduženom za rešavanje ovog problema prosledila materijal >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na čak 800 strana.

U dokumentima navodno piše da je Aleks razgovarao sa brojnim zvaničnicima tokom meču između Burse i Trabzona i da je bio zadužen da namesti tu utakmicu.

Sada se očekuje da tužilaštvo ispita Aleksa po tom pitanju.

Kao rezultat istrage, otkazan je meč turskog Superkupa u kome je trebalo da se sastanu Fenerbahče i Bešiktaš, dok je start prvenstva pomeren za mesec dana.

Dosadšnja istraga nije imala čvrste dokaza protiv pojedinaca umešanih u ovaj skandal, a ovakav razvoj događaja baca veliku mrlju na Aleksovu karijeru.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.