Ajntrahtov džoker Jović: Benfika? Bio sam mlad, osećao sam veliki pritisak...

Izvor: MozzartSport.com, 29.Jan.2018, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ajntrahtov džoker Jović: Benfika? Bio sam mlad, osećao sam veliki pritisak...

Luka Jović sve više oduševljava fudbalske poklonike u Nemačkoj. Sa dva gola u uzastopnim utakmicama mladi srpski golgeter je u nemačkim novinarskim krugovima proglašen za Ajntrahtovog džokera, a niko ne može da sakrije oduševljenje zbog velikog napretka ostvarenog od dolaska u Bundesligu. 

Jović je letos stigao u Ajntraht u sklopu dvogodišnje pozajmice posle neuspele epizode u Benfiki. Bilo je onih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << koji su verovali da Jović neće uspeti, ali on ih je sve razuverio. Zbog toga je privukao pažnju i medija u Portugaliji.

"Dolazak u Benfiku bio je za mene veliki izazov. Bio sam mlad, imao sam 18 godina kada sam potpisao ugovor i jako mi je žao što nisam igrao češće. Ali, verujem da sam bio dobar dok sam igrao. Pritisak je bio ogroman, nisam igrao mnogo i na kraju sam pravio dosta grešaka", kaže Jović u ispovesti portugalskom listu Rekord.

Mada mu je u Benfiki bilo teško, Jović kaže da mu je vreme na Lužu pomoglo da sazri.

"Rad sa trenerom Ruijem Vitorijom mi je pomogao da napredujem taktički i imao sam veliku sreću da sam radio s trenerom takvih kvaliteta. Ljubomir Fejsa je bio jedini Srbin u timu i pomogao mi je mnogo kada sam stigao. Fejsa će sigurno biti kapiten Benfike".

Dosadašnje iskustvo iz Ajntrahta je pozitivno i zadovoljan je radom sa Nikom Kovačem.

"Bundesliga je jako i veoma izazovno takmičenje. Moj glavni cilj je da se što pre naviknem na igre u Bundesligi, a da se onda vratim u Benfiku", priznao je Jović.

U dosadašnjih 13 utakmica u svim takmičenjima mladi golgeter ima četiri gola i asistenciju.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.