AZ Alkmar hoće u LŠ, traži od UEFA da poništi odluku Saveza

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2020, 20:04

AZ Alkmar hoće u LŠ, traži od UEFA da poništi odluku Saveza

Fudbalski klub AZ Alkmar zatražio je od Evropske fudbalske unije (UEFA) da poništi odluku Fudbalskog saveza Holandije (KNVB) kojom je Ajaksu dodeljeno mesto u grupnoj fazi Lige šampiona naredne sezone.

Holandske vlasti zabranile su sve fudbalske aktivnosti do septembra ove godine, KNVB je krajem aprila doneo odluku o prekidu prvenstva, gde šampion nije proglašen, a odlučeno je da nema promocije u viši rang takmičenja, kao ni ispadanja.

Kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su u pitanju mesta koje vode u evropska takmičenja, odlučeno je da u Ligu šampiona direktno ide Ajaks, a u kvalifikacije za LŠ AZ Alkmar.

Oba kluba u trenutku prekida zbog pandemije korona virusa imala su isti broj bodova na vrhu tabele, Ajaks je imao bolju gol razliku (kriterijum koji je primarni u Holandiji), a AZ bolji međusobni skor (kriterijum broj jedan u UEFA takmičenjima), jer su u oba susreta bio bolji od "kopljanika", zbog čega smatraju da je taj klub trebalo da bude prijavljen za direktan plasman u LŠ.

"Gol razlika nije objektivan kriterijum", saopšteno je iz AZ Alkmara, dok su iz Saveza poručili da nemaju nameru da promene svoju odluku.

"Mesta u evropskim takmičenje sledeće sezone odlučili smo osnovu tri kriterijuma: transparentnosti, objektivnosti i sportskesposobnosti. Držimo se tabele, a Ajaks je broj jedan," saopštio je KNVB.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Evropska Unija,   Liga Šampiona

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.