Izvor: MozzartSport.com, 09.Apr.2021, 23:23

AUSTRALIJA: Ninković i Sidnej na prekretnici sezone

Fudbalski šampionat Australije ušao je u poslednju trećinu i za više od polovine timova A-lige svaka naredna utakmica nosi zvanje kvalifikacione. Počinje raspodela karata za plej-of, u kojem ima mesta za šest prvoplasiranih

Njukasl Džets - Melburn Viktori, subota 7.05

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Ove subote na programu je pravi fudbalski maraton, tri vezane >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << utakmice od kojih prva počinje u 7.05 ujutropo srednjeevropskom vremenu, kada će u derbiju začelja tabele snage odmeriti Njukasl Džets i Melburn Viktori.

Prvo što treba imati na umu kada je reč o australijskom fudbalu - iz A-lige nema ispadanja. Dok se ovdašnji fudbalski oci konačno ne smiluju da formiraju drugoligaški rang, timovi sa dna tabele biće u takmičarskom smislu prilično nezainteresovani da po svaku cenu moraju da beleže dobre rezultate kako bi spasili živu glavu.

Međutim, daleko od toga da dva poslednjeplasirana tima lige neće imati motivaciju da izginu za pobedu. Gosti naročito. Naime, Melburn Viktori je uz Sidnej najtrofejniji klub A-lige, koji je uspavan na lovorikama višegodišnjih uspeha dopustio da mu najpre ljuti rival preotme primat u Australiji, a ove godine suočili su se s najcrnjom sezonom u istoriji - samo dve pobede iz 14 utakmica. Duel sa Džetsima je Viktorijeva slamka spasa da na izbegne potpunu bruku na kraju sezone.

Ni jedni ni drugi ne znaju za pobedu već šest utakmica - Njukasl je izgubio svih šest, a Viktori je uspeo da u pet poraza nekako udene remi i to protiv lidera sa Centralne obale (1:1). Viktori ne zna za neuspeh u Njukaslu već tri godine, ali isto tako stiže na megdan Džetsima bez nekoliko standardnih igrača: Suspendovan je krilni igrač Kamsoba, a povređeni su kapiten Broksam, defanzivac Šoton i napadači Rohas i Geštede. Kad se tome da je upravo Njukasl jedini postigao manje golova (12) od Viktorija (13), ne treba biti vidovit da bi se predvideo tvrd i krajnje neizvestan meč.

Sidnej - Melburn siti, subota 9.05

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Možda trenutno stanje na tabeli ne ukazuje na to, ali ovo je duel dve najbolje australijske ekipe. Uostalom, reč je o timovima koji su igrali prošlogodišnje veliko finale. Verovatno je upravo ishod te utakmice (1:0 za Sidnej) u prvi plan u lokalnim medijima izbacio desnog beka domaćih Rajana Granta, strelca gola koji je Sidneju doneo četvrtu titulu šampiona. Iako igra aktuelnog prvaka pre svega zavisi od kreacije Miloša Ninkovića i egzekucije Koste Barbarusesa i Boboa, sva svetla uperena su u reprezentativca Australije.

Najavljuju se Grantovi dueli s kolegama iz državnog tima, napadačima Melburn sitija Džejmijem Meklarenom i Endrjuom Nabutom, koji su uz ofanzivnog vezistu Krega Nuna udarna pesnica tima i najzaskužniji što je Siti ubedljivo najefikasnija ekipa sa 30 postignutih golova na 14 mečeva. Sidnej je s druge strane na krilima pobede nad Viktorijem (3:0) i svestan da se nalazi možda i na prekretnici sezone, jer bi ih pobeda lansirala u vrh uz rame vodećim Marinersima, dok bi ih neuspeh gurnuo podaleko od prva dva mesta, koja pred plej-of garantuju benefite u vidu direktnog plasmana u polufinale i prednosti domaćeg terena.

Treba imati na umu i da se utakmica igra na stadionu Lajkard Oval, koji baš i nema odlike elitnog. Pre bi se reklo - jedan malo bolji srpskoligaški teren. Naime, Sidnej i ove sezone igra kao domaćin na nekoliko različitih terena, pošto je stadion u Mur Parku, na kojem su ranijih godina uglavnom igrali, srušen i na istom mestu se gradi novi super-moderan sportski objekat. Dakle, domaći teren danas igra minornu ulogu.

Adelajd junajted - Zapadni Sidnej, subota 11.10

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Na jugu Australije sve miriše na žestok duel timova koji se bore da se dokopaju plej-ofa na mala vrata. Adelajd je u formi, seriju od šest uzastopnih pobeda prekinuli su remijem protiv Marinersa (2:2), iako su vodili sa 2:0. Vonderersi s druge strane već tri meča ne znaju za pobedu, ali su i oni uspeli da odigraju 2:2 sa liderom prvenstva. U prvom ovogodišnjem duelu Junajteda i Vonderersa bilo je 3:2 za Adelajd. Kadrovski problemi za oba trenera su minimalni, pošto je u Adelajdu povređen samo Rajan Kito, dok su Vonderersi bez prvog golmana Vedrana Janjetovića.

Piše: Branko Cvetojević

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.