Izvor: MozzartSport.com, 21.Apr.2021, 23:20

AFRIKA: Kolo pre kraja razrešena većina dilema u Kupu konfederacija

Uzbudljiv fudbalski dan na afričkom kontinentu doneo je odgovore na mnoge dileme

NKANA (ZAM) – PIRAMIDS (EGI) 0:1 (0:0)

(Fudbal, Kup konfederacija Afrike)

U direktnom duelu sa konkurentom za drugo mesto u Grupi D egipatski klub stigao je do tri boda vredna naredne faze. Odlučujući momenat predstavljala je akcija iz 78. minuta u kojoj je Sobhi uposlio Bekhita, a ofanzivac je pogotkom potpisao važnu pobedu Piramidsa.

NAMUNGO >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << (TAN) – RADŽA KAZABLANKA (MAR), 0:3 (0:3)

(Fudbal, Kup konfederacija Afrike)

Darža Kazablanka je u susretu bez rezultatskog značaja, s obzirom na to da je već obezbedila plasman u sledeću rundu, upisala petu pobedu u isto toliko kola, dok je Namungo ostao bez osvojenog boda i u petom duelu grupne faze. Pitanje pobednika rešeno je već u prvom poluvremenu, a vodeći pogodak postigao je Hadad u 8. minutu. Vođstvo gostiju udvostručio je Ngoma šest minuta kasnije, a u 36. minutu Habti je stavio tačku na susret.

ORLANDO (J. AFRIKA) – SETIF (ALŽ) 0:0

(Fudbal, Kup konfederacija Afrike)

Remijem protiv alžirskog predstavnika Orlando je overio mesto u narednoj fazi, dok je Setifu ostalo da se nada da Enjimba neće osvojiti ceo plena protiv Al Ahlija iz Bengazija u drugom susretu petog kola grupe A. Ukoliko nigerijski klub trijumfije u narednom izazovu sve dileme u ovoj grui biće razrešene pre poslednjeg kola, međutim eventualni remi ili pobeda sa Al Ahlijem mogli bi da donesu veliku neizvesnost u poslednjem kolu.

AMAZULU – MAMELODI 0:0

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Derbi Južne Afrike završen je bez pogodaa te je Memelodi ostao neporažen i posle 21 kola, dok je Amazulu održao korak u odnosu na prvoplasirani tim koji iznosi šest bodova. Remijem na svom terenu Amazuliu je prekinuo niz od četiri pobede Mamelodija u međusobnim susretima, ali je istovremeno prvi put posle pet kola ispustio bodove.

KAGERA SUGAR – SIMBA 0:2 (0:2)

(Fudbal, Tanzanija 1)

Pobedom nad domaćinom koji je u velikoj rezultatskoj krizi Simba je nastavio pohod ka vrhu tabele Tanzanije. Gosti su posao na putu do pobede obavili već do 24 minuta sa dva gola i tako režirali 12. poraz Kagere.

PANTERE – APEJES AKADEMIJA 2:2 (1:1)

(Fudbal, Kamerun 1)

Duel trenutno drugoplasiranog i trećeplasiranog tima Kameruna završen je bez pobednika uz pregršt uzbuđenja. Domaćin je uprkos ranom vođstvu ispustio prednost do kraja poluvremena, a potom u nastavku čak i došao u situaciju da juri gol zaostatka. Konačni rezultat i bod Pantereu doneo je Bokane u sedmom minutu sudijske nadoknade i tako som timu očuvao drugu poziciju.

KAJZER – KEJPTAUN SITI 1:2 (0:1)

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Kejptaun je golom Morisa u 22. minutu načeo rivala, a vođstvo je početkom drugog dela igre udvostručio Ralani. Pogodak Bakusa smajio je zaostatak Kajzer Čifsa i vratio neizvesnost, ali nije bio dovoljan da spreči goste da odnesu ceo plen.

NAPSA STARS (ZAM) – BERKANE (MAR) 1:0 (1:0)

(Fudbal, Kup konfederacija Afrike)

Duel bez rezultatskog značaja između klubova u Grupi B koji neće nastaviti takmičenje u narednoj fazi završen je minimalnom pobedom domaćina. Gol vredan tri boda za tim iz Zambije postigao je Soko u 53. minutu.

AL AHLI KAIRO (B. FASO) – SMOUHA (TUN) 0:2 (0:1)

(Fudbal, Egipat 1)

Pobedom nad predstavnikom Burkine Faso, Smouha je izborila plasman u narednu fazu takmičenja kolo pre kraja grupne faze. Tunižani su golom u 7. minutu trasirali put do pobede, a pogodak za 2:0 u 51. minutu overio je pobedu i kartu za narednu fazu.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.