442: Engleski fudbal na rekreativnim drogama

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jan.2013, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

442: Engleski fudbal na "rekreativnim drogama"

Polovina profesionalnih fudbalera u Velikoj Britaniji misli da igrači koriste neku vrstu droge, ustanovljeno je anketom časopisa "442" (FourFourTwo).

Rekreacija engleskih fudbalera 

 

Novinari tog magazina intervjuisali su sto profesionalnih fudbalera iz sve četiri engleske divizije i škotske Premijer lige i došli su do zapanjujućih rezultata da je među fudbalerima veoma rasprostranjena upotreba tzv. ’rekreativnih droga’, a naročito je popularan >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kokain.

 

Pod ’rekreativnim drogama’ podrazumeva se bilo koja supstanca sa farmakološkom efektima koja se uzima dobrovoljno radi ličnog zadovoljstva, a ne u medicinske svrhe. Taj termin podrazumeva alkohol, barbiturate, amfetamine, kokain i heroin, ali i kofein i nikotin.

 

"Ima mnogo kokaina u prometu jer on napušta sistem vrlo brzo. Lično sam bio svedok tome, i kod svojih saigrača i kod fudbalera iz drugih klubova. Ne mogu da poverujem da se to događa, ali definitivno je tako“, rekao je jedan fudbaler sredine terena iz Lige jedan.

 

Kokain se ne smatra drogom koja poboljšava igru na terenu, ali 13 posto fudbalera veruje da je doping i dalje problem u fudbalu.

 

"Zašto se to ne bi događalo? Ono što se događa u društvu reflektuje se i na sport. Ponekad se zapitate – igrao sam protiv jednog odbrambenog igrača koji nije bio baš najbrži jedne sezone, a druge sezone je bio neuporedivo brži“, kaže jedan napadač iz Premijer lige.

 

Tu nije kraj problemima u fudbalu – 14 posto anketiranih fudbalera smatra da se mečevi i dalje nameštaju, a više od četvrtine ispitanih kaže da je lično prisustvovalo nekoj vrsti rasističkog ispada.

 

"Možda se to ne dešava tako često kao ranije, ali i dalje se događa. Mene je jedan rival vređao na rasnoj osnovi, a i neki saigrači su mi se požalili na to“, kazao je napadač koji igra u Čempionšipu.

 
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Kokain popularan među fudbalerima u Engleskoj

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jan.2013, 21:36

Novinari ‘FourFourTwo’ magazina intervjuisali su sto profesionalnih fudbalera iz sve četiri engleske divizije i škotske Premijer lige i došli su do zapanjujućih rezultata da je među fudbalerima veoma rasprostranjena upotreba takozvane ‘rekreativne droge’, a naročito je popularan kokain.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.