Najnovije vesti
Vesti Politika
Srpska lista: Jeremić ne sme Srbe na KiM da pogleda u oči

Srpska lista: Jeremić ne sme Srbe na KiM da pogleda u oči

Srpska lista saopštila je danas da predsednički kandidat Vuk Jeremić ne sme nikog od Srba na Kosovu i Metohiji da pogleda u oči zbog niza političkih poteza koje je ranije povlačio, a koji se tiču pokrajine.

srpska lista kosovo
srpska lista kosovo

"Vuk Jeremić se najzad setio da KiM postoji i reššio da početak svoje kampanje formalno obeležži u Pećkoj Patrijaršiji, ali smetnuo je s uma da za srpski narod nisu svetinja samo ikone i manastiri - za naš narod su svetinja reč i pošštenje i tome bi ga sigurno podučio bilo koji Srbin sa KiM, da Jeremić nije preduzeo sve korake da ne sretne nijednog pripadnika naššeg naroda u južžnoj pokrajini", saopšteno je iz Srpske liste.

Srpska lista navodi da je Jeremić možžda reššio da srpske manastire na Kosovu i Metohiji poseti kako bi okajao sve ono ššto su on i režžim čiji je deo bio uradili naššem narodu i da se boje da je on danas tamo bio samo "zlonamerni turista".

"Naš narod na Kosovu i Metohiji mu neće oprostiti ni ukidanje Prišštinskog korpusa, ni diletantski nastup pred Međunarodnim sudom pravde povodom jednostrano proglaššene nezavisnosti Kosova, ni katastrofalne dogovore koje su on i činovnici njegovog Ministarstva spoljnih poslova postizali povodom Kosova i Metohije, niti mnoge druge poteze koji su nas doveli na ivicu opstanka", stoji u saopštenju.

"Posle svega, jasno je zaššto Jeremić ne sme da nikoga od Srba na Kosovu i Metohiji pogleda u oči, jer Srbi sa Kosova i Metohije bi mu u oči rekli ššta misle i o njemu i njegovom bolesnom vlastoljublju i politici čiji je kreator i sprovodilac bio", navode iz Srpske liste.

"Kako se možže nazvati čovek koji se u vreme predizborne kampanje naprasno setio Kosova i Metohije, i koji odlazi da celiva ikone u Pećkoj Patrijaršiji, a istovremeno preti da će da destabilizuje sopstvenu držžavu ukoliko mu se ne dopadne izborni rezultat", pitaju iz Srpske liste.

To je, najblažže rečeno, nepoššteno i licemerno, dodaju u saopštenju.