Koliko Zvezdinih igrača zaslužuje Saletov poziv?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 01.02.2017.
11:24
Izvor: Sportske.net

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević biće na slatkim mukama pred ovogodišnji Eurobasket, a mnogi već sada pokreću pitanje vezano za pozivanje Zvezdinih igrača u nacionalni tim.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Košarkašku reprezentaciju Srbije u drugoj polovini tekuće godine očekuje učešće na Eurobasketu, a kako trenutno stoje stvari selektor Aleksandar Đorđević naći će se na slatkim mukama kada dođe vreme za sastavljanje spiska.

Fantastične partije Nikole Jokića i nada da će se Boban Marjanović konačno odazvati pozivu mnogima su dovoljni argumenti za početak priče o dominaciji "Orlova", ali se sve češće govori i o igračima Crvene zvezde mt:s koji u tekućoj sezoni blistaju u Evroligi i regionalnom šampionatu.

Selektor je taj koji sastavlja tim, a rezultati koje je Srbija beležila na prethodna tri takmičenja dovoljan su dokaz da Aleksandar Đorđević odlično radi svoj posao, što ipak ne znači da u javnosti neće biti polemike oko toga koji igrači zaslužuju poziv.

Kada se govori o Crvenoj zvezdi mt:s treba istaći da su šestorica igrača koji trenutno nastupaju za šampiona Srbije već dobijali pozive selektora Đorđevića. To su Nemanja Dangubić, Luka Mitrović, Marko Simonović, Marko Gudurić, Stefan Jović i Ognjen Kuzmić.

Bivši košarkaš Partizana i Crvene zvezde Milan Gurović smatra da bi Aleksandar Đorđević komotno mogao da oformi petorku iz redova aktuelnog šampiona Srbije i da bi takav izbor bio dobitna kombinacija.

"Reprezentacija ne mora da brine. Neka selektor Saša Đorđević uvrsti u tim Jovića, Lazića, Simonovića, Kuzmića i nadolazeću zvezdu Gudurića i imaće najuigraniju petorku na prvenstvu. Raduje me što se igra crveno-belih bazira na domaćim igračima" kazao je Gurović u izjavi za "Alo".

Kada uzmemo u obzir da su Stefan Jović (propustio Eurobasket 2015) i Marko Simonović standardni reprezentativci od kada je Saša Đorđević za kormilom nacionalnog tima, za očekivati je da će ta dvojica i ove godine putovati na Eurobasket.

Centar Ognjen Kuzmić imaće ozbiljnu konkurenciju u Nikoli Jokiću, Bobanu Marjanoviću, Miroslavu Raduljici i Nikoli Milutinovu, ali se objektivno govoreći po formi trenutno nalazi na drugom mestu.

Marko Gudurić u tekućoj sezoni kubiri sa formom i teško da će biti na konačnom spisku ukoliko ne zaigra na višem nivou, a Branko Lazić je igrač oko kojeg će se "lomiti koplja".

Navijači Crvene zvezde mt:s nemaju dilemu da Lazić zaslužuje mesto u nacionalnom timu, suprotna strana je, očekivano, protiv toga, ali će selektor biti taj koji će na kraju odlučiti i čiju ćemo morati da uvažimo.

Na kraju treba reći da je do kraja sezone ostalo još dosta vremena i da je najvažnije da svi kandidati za nacionalni tim budu zdravi i da mogu da se stave na raspolaganje selektoru koji će najbolje proceniti šta je najbolje za "Orlove".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

178 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Komreolne
Wednesday, 01.02.2017
21:21

Osim Simonovica niko vise

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Wednesday, 01.02.2017
21:05

* treba da bude

avatar
Mile brat
Wednesday, 01.02.2017
20:57

Ponovo se grobari javljaju sa puno mrznje kao i obicno kada je zvezda u pitanju. Budite jednom ljudi i priznajte da je zvezda ove sezone odlicna ekipa kojoj skida kapu cela kosarkaska evropa. Pa zar vam nije drago sto zvezda u ekipi ima samo 3 stranca, sto razbija evropske velikane i sto srpski igraci blistaju!? Radonjic je odlican trener i gospodin za vaseg velikog idola od trenera. Sto se tice igrača koji su za reprezentaciju, ne mora da igra ni jedan od zvezde ako to selektor odluci. Neka igraju svi partizanovci, samo neka pobedjuju, ja cu navijati svim srcem za njih jer sam na prvom mestu SRBIN

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Wednesday, 01.02.2017
20:02

Teodosic, Jovic, Nedovic, Bogdanovic, Milosavljevic, Simonovic, Kalinic ili Lucic, Bjelica, Macvan, Jokic, Raduljica i Marjanovic, Musli ili Kuzmic - 12 - Peno, Jaramaz, Paunic, Lazic, Todorovic (njega sam tamo dole zaboravio na 2-3 da navedem), Guduric, Zagorac, Jelovac, Milutinov. Ne moze bolje!

avatar
Vanja Grubač
Wednesday, 01.02.2017
19:34

Jel to onaj selektor što je sa igračima iz FMP-a do da li 20 ili 18 godina bio 14. ili 15 . na poslednjem takmičenju?Iskusno trenersko ime...Koliko treba da budeš nekolegijalan u najmanju ruku da nekome ko je ispred tebe svetlosnim godinama u svakom pogledu ti daješ savete a pogotovo da selektorišeš čoveku koji je osvojio srebro na olimpijadi?To je stvar kućnog vaspitanja ili ne.Ja bih razumeo da je osvojeno 12. mesto pa kao sa ovima bi bilo bolje ali ovako je samo ispalo seljasto i nevaspitano.Lazić u reprezentaciji?Nemoj da ste smešni.On može da igra kao što i Radonjić može da bude trener samo u Čovićevom klubu(dobro Radonja može i u Budućnost).To što on igra može bilo ko ako mu sudije dozvole ali za drugu stranu terena treba nešto što on nema.Uporedim samo njega i Bogdana i vidim da nikad neće zaigrati pre njega a takvih je na njegovom mestu bar još 4.

avatar
Budimo.ljudi
Wednesday, 01.02.2017
19:06

Nemojte to postavljati tako, niko iz suprotne strane nije da ne želi da vidi Lazića u reprezentaciji, nego jednostavno ima boljih. Jović POD OBAVEZNO mora biti na spisku, a i Simon mi je drago igrač kao džoker. Kuzmić je u dobroj formi i ako tako ostane - i on je siguran. Ali ne treba zaboraviti da i Musli igra dobru sezonu za sada.

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Wednesday, 01.02.2017
19:24

Bravo. To je manje-vise to, a neka Sale naknadno proceni koji mu je centar od njih dvojice potrebniji:-D

avatar
crni bombarderos
Wednesday, 01.02.2017
18:32

Guduric od kako je razbio Barselonu nije odigrao dve utakmice da valja. Sta se desilo sa njim bog te pitao, ali trenutno nije ni za siri spisak. Mada je evidentno da ga i Radonja bas ne forsira, jedna dve greske odmah klupa dok Simon moze da suta do besvesti. Nema proslogodisnje samopouzdanje.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Wednesday, 01.02.2017
18:11

Може ладно да позове прву петорку.

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Wednesday, 01.02.2017
18:05

I Dejan Musli ce konkurisati za peticu.

avatar
Blazer
Wednesday, 01.02.2017
18:03

Dakle nekima nije jasno Zvezda trenutno igra u strašnoj formi,šta kad opane ta forma?Ko je gledao protiv Mornara,stao je šut i problem protiv takve ekipe.Jović može u reprezentaciju,da bude 3.plej,iza Teodosića i Nedovića.Simonović ako održi formu,ostali apsolutno ne mogu da budu dio reprezentacije,jer postoje bolji.Šteta za Gudurića,volio bi da ode iz Zvezde,jer ga ovaj sistem Zvezde uništava,a sigurno je igrač koji može mnogo,daleko je ispred Simonovića kvalitetom.

avatar
Dario Hubner
Wednesday, 01.02.2017
17:09

Ima jos da se igra,pa ce Sale odabrati najbolje,ne sumnjam u njegov izbor.Jovic i Simon ce sigurno biti u 12,za ostale necu da prognoziram.

avatar
ProudKnight
Wednesday, 01.02.2017
17:07

Iz Zvezde svakako treba pozvati: Jovića, Simonovića, Kuzmića, pa i Lazića, jer momak igra nevjerovatno odbranu i sigurno bi imao u nekim taktičkim zamislima selektora, jako važnu ulogu! Ako govorimo o ostalim košarkašima, mislim da je jasno da tu prije svih moraju biti pozvani: Teodosić, Jokić, Bjelica, Marjanović, Bogdanović, Raduljica, Nedović, Musli, Milosavljević, a pozvao bih i Štimca koji ubija ove sezone i daje reprezentaciju negu posebnu energiju, te pored njega talentovanog Zagorca. E sad ne pratim toliko učinke u raznim Evropskim ligama u nekoj većoj mjeri, ali sigurno da ima joše nekolicina naših koji igraju odlično recimo po Španiji, Francuskoj ili Italiji.

avatar
Предраг Јакшић
Wednesday, 01.02.2017
16:55

Teodosic, Jovic, Bogdanovic, Nedovic, Lazic, Kalinic Simonovic, Macvan, Bjelica, Jokic, Raduljica,Marjanovic,a ako Bobi odluci da ne igra ili ne bude pozvan onda treceg centra traziti izmedju Milutinova,Kuzmica i Muslija. Sva trojica su po meni tu negdje, s tim sto je Kuzmic trenutno u boljoj formi a do prvenstva ima jos vise od pola godine.

avatar
Wednesday, 01.02.2017
16:37

samo Ognjen Kuzmic, mada za njega ce tesko biti mesta pored Jokica i ako bude igrao Marjanovic..ostali ne zasluzuju poziv.

avatar
Guner25
Wednesday, 01.02.2017
17:02

Uuu, pa Jovic i Simonovic su ti bitni srafovi bili i do sada u reprezentaciji, ne razumem toliku neobjekivnost.

avatar
Wednesday, 01.02.2017
18:28

Simonivic ce sada 31 treba dati predoat mladjim i boljim igracima, a za Jovica nikako mi se ne svidja kao igrac

avatar
nikola nikola1
Wednesday, 01.02.2017
17:32

Kaze momak koji je rekao da ce Zvezda u evroligi imati samo 3-4 pobjede

avatar
sashki
Wednesday, 01.02.2017
15:22

Necu da kažem da bi bilo glupo staviti petardu zvezde jer naravno da imamo bolje, al kao što reče čovek to su domaći igrači koji znaju kako ko diše a i imaju odlične rezultate. Samo što sumnjam da bi kod djordjevica igrali odbranu

avatar
Wednesday, 01.02.2017
15:10

Sto se tice igraca, Teodosic, Jovic, Nedovic, Bogdanovic, Dangubic, Kalinic, Simonovic, Lazic, Bjelica, Jokic, Raduljica, Kuzmic i Stimac(mozda tu jso moz eneko da uskoci koga sam zaboravio) naravno u slucaju povrede mogu i drugi, ali Marijanovica sad ne zvati kad ni ne igra.

avatar
Branislav
Wednesday, 01.02.2017
15:35

Naravno da ga treba zvati. Nije ti to fudbal pa da gledas ko igra, a a ko ne....jos kad se radi o visokom igracu koji moze da resi neke napade kad masta pleja i dogovorene akcije stanu...

avatar
Thursday, 02.02.2017
01:29

Marijanovica ne bih zvao iz principa sot je ispalio repku vise put amakr bio i najbolj igrac NBA lige.

avatar
Wednesday, 01.02.2017
16:38

sta ce ti Dangubic u celoj prici i pogotovo Stimac,a moze i Simonovic?

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 01.02.2017
15:08

Nije bitno ko je zasluzio vec koga ce kako uklopiti. Mozemo racunati da su Teodosic i Jokic 100% sigurni i Bjelica 99% jer je bio sa njima i sa povredom,za ostalih 9 mesta se bori otprilike 20 dobrih igraca i sigurno je da ce neki ispasti,a vrlo moguce da su po igri kvalitetniji od tog sto bude upao u prvih 12. Po igri iz samo ove sezone (naravno gledajuci i kvalitet takmicenja) mesto zasluzuju Teo,Jokic,Simon,Kuzmic,Jovic i Lazic. Bjelica igra ocajno,Bogdan je propustio skoro sve meceve,Bobi ne igra 2 minuta,Macvan i Raduljica nista posebno,Gagi malo minuta,Guduric i Mitrovic ni za siri spisak da se ne lazemo,pa nemaju 20% suta ove sezone,Kalinic je ok igrao dok je Fener kuburio sa povredama i igrao sa 7 igraca utakmice,tako da bi mozda i on mogao i tjt

avatar
MladoKolonac
Wednesday, 01.02.2017
14:58

Od centara će da povede Jokića, Raduljicu i Štimca. Ne menja se dobitna kombinacija.

avatar
daka bar
Wednesday, 01.02.2017
14:55

treba da igraju Jovic, Simonovic, Lazic, Kuzmic, Dangubic, Mitrovic i Guduric. Uz njih Teodosic, Bogdanovic, Kalinic, Bjelica i Jokic! mislim da bi se ovaj tim prosetao evropskim prvenstvom!

avatar
Blazer
Wednesday, 01.02.2017
16:59

Zvezdini igrači ne mogu igrati u drugim klubovima

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Wednesday, 01.02.2017
20:48

Samo sedam vasih igraca? Bas si skroman. Inace, nemas treceg pleja i nemas treceg centra, Dangubic i Mitrovic ne bi smeli ni da primirisu, a apsolutno vidim da sam bio u pravu da ce biti i onih zvezdasa koji ce u nas tim staviti i vise od pola tima za koji navija na klupskom nivou iako sam se, naravno, salio, ali znao sam da ce biti i takvih...

avatar
daka bar
Wednesday, 01.02.2017
18:00

mozda si u pravu, ali su uigrani! nemoj samo reci da ovaj tim ne bi bio dominantan!

avatar
England
Wednesday, 01.02.2017
14:48

Jovic, Simonovic i Kuzmic svakako zasluzuju poziv, Lazic takodje. Jedino Guduric i kad bi dobio poziv tesko da moze upasti u 12 pored Bogdana i Nedovica.

avatar
Blazer
Wednesday, 01.02.2017
17:18

Kuzmić je žešći panj,Raduljica za njega doktor.O Laziću neću pisati,jer on ne može igrati ni u jednom drugom klubu.On je neki tip Vrabca u Partizanu.Jović je sigurno reprezentativac,a Simonović ako bude u formi,jer je Lučić kod Đorđevića,a individualno je bolji defanzivac,a i scorer,naravno trenutno nije,jer je Simonović u strašnoj formi,Milosavljević igra dobro,Kalinić dobar,Bjelica može na 3,Bogdanović može na 3........

avatar
chaki
Wednesday, 01.02.2017
18:37

Kakav lucic bre, taj nije odigrao kako treba od kada je otišao iz partizana, jedino ako ga pozove sada zato sto ga trenira u bajernu

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Wednesday, 01.02.2017
18:08
avatar
England
Wednesday, 01.02.2017
17:40

Ja sam grobar ali momci igraju odlicnu sezonu, i red ih je pozvati na okupljanje. A poslije na pripremama ce Sale da odluci koga ce da vodi. Najveca konkurencija je na beku i krilu i naravno centru. Na beku imas Bogdana i Nedovica koji idu na ep 100% jedino ako ih ne snadje neka povreda, dok na krilu imas Kalinica, Simonovica, Lucica, Gagija, Zagorca, Dangubica pa i Lazic moze igrati trojku. A nemoj mi molim te stavljati Bjelicu na 3 jer ko ce onda da nam iga krilnog centra tu smo najtanji imamo samo njega i Macvana od klasicnih cetvorki.

avatar
Nicklas Bendtner
Wednesday, 01.02.2017
14:46

Sto se tice centarske linije tu je Jokic broj jedan, a Bobi broj dva jer je sigurno bolji i od Raduljice i od Kuzmica. E sad Raduljica ima losu sezonu, ali koliko ja pratim Raduljicu on nije nikad imao neku klupsku sezonu dok je u Reprezentaciji imao i brojke i igre daleko preko njegovih kvaliteta pa bi se sa njim moglo pokusati na staru kartu. Kuzmic ima nevjerovatnu sezonu ali sad kako bi se uklopio u reprezentaciju to nisam siguran. Uglavnom Jokic ide, Bobi ako hoce jer kod njega postoje razni razlozi da odustane svake godine a Sale nek odluci izmedju ove dvojice pa koga odabere mislim da se niko ne treba ljutiti, sto se tice Milutinova ja mislim da on nije nikome konkurencija.

avatar
Blazer
Wednesday, 01.02.2017
17:31

Jokić,Musli,Raduljica.......Raduljica je samo u sivilu Repešinog Armanija,ali i on i Mačvan su zaslužili reprezentativni poziv,i Birčević igra poprilično dobro.Bobi je svoje završio,ja da sam selektor ne bi ga više nikad zvao

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Wednesday, 01.02.2017
20:49

Dejan je kao junior bio jedan od najboljih, takvi igraci vremenom dolaze na svoje...

avatar
Nicklas Bendtner
Wednesday, 01.02.2017
18:16

Ne bih ga ni ja zvao, ali sam govorio po kvalitetu, Macvan je cetvorka pa ga nisam uzeo u obzir kao i Bircevica jer sam stavio akcenat na centarsku liniju, a Musli mi iskreno ne uliva povjerenje tj. nisam ga gledao sad kako biljezi dobre partije pa sam jos uvijek pod utiskom njegovih partija iz Partizana.

avatar
Džon Rambo
Wednesday, 01.02.2017
14:44
avatar
Branislav
Wednesday, 01.02.2017
15:36

Toliko o tvom znanju kosarke.

avatar
Blazer
Wednesday, 01.02.2017
17:31

Jović može,ostali ne,možda Simonović

avatar
Nicklas Bendtner
Wednesday, 01.02.2017
14:38

I opet ce na kraju navijaci Crvene Zvezde prozivati Saleta Djordjevica kako god odluci i bilo koji od ovih momaka da ne zaigra bice odmah katastrofa a ne mogu svi na spisak. Uglavnom treba pustiti Saleta da odluci i u potpunosti prihvatiti njegovu odluku jer je za sad odlucivao besprekorno.

avatar
MilošPB
Wednesday, 01.02.2017
16:44

Što misliš da će biti a priori protiv njega? U tekstu se upravo i potencira ono što je Đorđević ranije izjavljivao: da ne zove 12 najboljih igrača, već 12 koji najbolje timski igraju.

avatar
MultiMagic
Wednesday, 01.02.2017
14:37

Teodosic, Jovic, Lazic, Nedovic, Bogdanovic, Simonovic, Milosavljevic, Kalinic, Bjelica, Jokic, Kuzmic, Raduljica. Prva : Teodosic, Bogdanovic, Simonovic, Bjelica, Jokic. Jovic da dobija sto vise minuta, Kuzmic i Raduljica takodje, Lazic kada treba rezultat da se odrzava, Milosavljevic ako ga krene ne vaditi ga iz igre kao i Nedovica posto oni znaju i fantasticno i katastrofa da odigraju, Kalinic da odmara Simonovica.

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 01.02.2017
15:09

Cime je Bjelica zasluzio? Igra malo,promasuje puno

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Wednesday, 01.02.2017
18:25

Previse igraca na spoljnim pozicijama, jednog moras da izbacis...

avatar
Stefan Pesic
Wednesday, 01.02.2017
17:47

Ne pratis NBA dovoljno. Bjelica zbog trojke Wiggins-Towns-LaVine uopste ne moze,da ne kazem ne sme, da uzima puno suteva na mecu. Uzima negde oko 6,7 suta po mecu pa sta pogodi, pogodio je. A cim se neko povredi 'sesti igrac' ima sansu da uzima suteve. Tako je bilo kad LaVine nije odigrao jednu utakmicu, Bjelica uzeo duplo vise suteva i zabelezio 24 pts. Jednostavno ne moze pored tri zvezde(mlade,tek u usponu) da pokaze svoj kvalitet. To ti se isto desavalo i sa Jokicem na pocetku sezone. I on je uzimao po 7,8 suteva. A sad kad je dobio potpunu slobodu u igri belezi i po 30+ poena. Bjelici samo dati sansu da pokaze zasto je bio MVP Evrolige...

avatar
X
Wednesday, 01.02.2017
14:25

U reprezentaciji moraju da igraju igraci koji imaju minutazu u svojim timovima. Ne mozemo zvati igrace koji sede na klupi jer nece znati sta da rade kada istrce na teren, kao sto je to slucaj u timovima. Pa Jovic i Simonovic su imali od 25-30 minuta u Zvezdi a u reprezentaciji su igrali po 15 minuta bez nekog specijalnog ucinka. Zamisli onda kakav bi ucinak i minutazu imali igraci koji u svojim timovima igraju po 15 min. Tako da, iz Zvezde su sigurni Jovic, Simon i Kuzmic.. Lazic i Guduric tesko..

avatar
Blazer
Wednesday, 01.02.2017
17:35

Kuzmić je panj koji i dalje promaši mnogo zicera,Simonović ako održi ovu formu.Musli igra daleko bolje

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Wednesday, 01.02.2017
18:26

Samo Jovic i Simonovic su sigurni.

avatar
Vukk
Wednesday, 01.02.2017
14:24

Jovic je trenutno najbolji plej Evrope i ja kao Grobar to potpisujem. Lazic je veoma dobar u odbrani ali je veoma prgav i pokvaren igrac, verovatno bi bio los za atmosferu. Po meni Teo, Jovic, Bogi, Nedovic, Gagi, Simon, Kalina Beli, Birca(Macvan), Jokara, Radulja, Kuzmic. Naravno, ukoliko se Markovic zaista povuce, a ukoliko se ne povuce definitivno Gagi otpada, jer iskreno Nedovic je eksplozivniji od njega.

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 01.02.2017
14:54

Ja kao Zvezdas tvrdim da nije najbolji plej Evrope!

avatar
ipak smo mi PRVI
Wednesday, 01.02.2017
15:02

Lazic sigurno nije prgav.Ko god je gledo utakmice izmedju Zvezde i Partizana mogo je da vidi da taj isti Lazic medju prvima pridje igracima Partizana posle utakmice da se pozdravi.A ja nisam nikad primetio da je Lazic na kvarno nekog od protivika udari niti je kad o kome lose prico.Pa zbog toga ne stoji da je prgav.

avatar
Nenad Barbulesku
Wednesday, 01.02.2017
14:11

Teodosic,jovic,bogdanovic,nedovic,lazic,kalinic,gudoric,bjelica,jokic,marijanovic,raduljica.simonovic

avatar
Blazer
Wednesday, 01.02.2017
17:36

Lazić ne može igrati nigdje osim u ovom timu Zvezde

avatar
Algebra
Wednesday, 01.02.2017
13:54

Jović siguran, a Kuzmić, Simonović, Lazić i Gudurić na širi, pa nek se izbore za konačni. Iskreno, ispred Kuzmića su i Raduljica i Marjanović i Jokić, pa možda čak i Musli (jer već 2-3 sezone u kontinuitetu igra na vrhunskom nivou u ACB ligi). Lazić ima konkurenciju u Gagiju Milosavljeviću čija je prednost to što je dvodimenzionalan igrač, nije dobar samo u odbrani kao Lazić, daleko je kreativniji i još jedna stvar koja brine kod Branka jeste visina, on sa tom visinom ne može da čuva Batuma, Bojana Bogdanovića i ostale ''hibridne'' bekove (niska krila). Gudurića sigurno na širi jer mora da (po)kupi iskustvo, za konačni spisak još uvek nije. Što se Simonovića tiče, on nije koristan kada nema slobodu, to je dokazao u prvom mandatu u Zvezdi i na svakom reprezentativnom okupljanju; on daje doprinos ekipi samo uz određenu minutažu i veliki broj šuteva, agresivan je defanzivac, ali ostali segmenti igre su mi jako tanki, nije skakač (iako je veoma visok za poziciju koju pokriva), nije kreativan, nije atletski superioran... njegovi ''rivali'' za mesto u timu su Zagorac i Lučić.

avatar
nikola nikola1
Wednesday, 01.02.2017
14:11

Musli nikako nije ispred Kuzmica,Branko moze da cuva igrace na pozicijama od 1 do 3 a u napadu kad ostane sam vazda to kazni, Simonu Lucic I Zagorac nisu nikakva konkurencija daleko su oni do njega.

avatar
Blazer
Saturday, 04.02.2017
02:25

Kao što ti je Algebra već napisao Lazić ne može da čuva trojke,jer su većinom fizički dominantniji.Musli je sigurno srpski centar broj 2. iza Jokića.Lučić ti je najbolji igrač Bayerna,odbranom bolji od Simonovića sigurno

avatar
Blazer
Wednesday, 01.02.2017
17:41

Trenutno Lazić kažnjava,ali da li mjesec ipo dobre forme može biti presudan,ne,Simonoviću je Lučić velika konkurencija,Lučić je individualno bolji defanzivac,u petorci gdje su Teodosić,Raduljica i Bogdanović,mnogo je korisniji i u odbrani i u napadu od Simonovića

avatar
Algebra
Wednesday, 01.02.2017
17:09

Branko sa 196 ne može da čuva trojke. Odnosno može, ali one abaligaške. Delije moraju da budu svesne da Radonjić izvlači iz igrača maksimum maksimumova i da su oni jednostavno kliknuli, nije tu u pitanju ekstra talenat i kvalitet, ista situacija kao sa Partizanom do pre par godina. To je isti onaj Simonović kod ste pljuvali i molili da vam ode pre 3 sezone kada je davao 3-4 poena po meču. Kuzmić je isti onaj Kuzmić zbog kog ste prozivali Đorđevića 2014. kako je mogao da pozove ''drvo'', kada smo samo ja (i još par momaka) godovorili da je on odličan defanzivac. Odgledaj par mečeva Unikahe (ali sa razumevanjem, ne ''mehanički''), pa onda možemo da pričamo da li je najkorisniji igrač ACB lige u prednosti u odnosu na Kuzmića, ili ne. To što Simonović igra u Zvezdu u reprezentaciji neće, jer tu je alfa na trojci (streč četvorci) Kalinić (verovatno ti je Simon i od njega bolji jer postiže više poena?). Prosto ne mogu da verujem koliko se u Srbiji košarka slabo poznaje, iako nam je sport broj 1. Kada kažem slabo poznaje, ne mislim na praćenje, već na razumevanje onoga šta se dešava na terenu.

avatar
Wednesday, 01.02.2017
14:25

Upravu si za sve osim za Simona.

avatar
Patrick Bateman
Wednesday, 01.02.2017
13:53

Strasnu reprezentaciju imamo. Jedva cekam prvenstvo.

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Wednesday, 01.02.2017
13:44

Ne vidim ovde Guduru, jako lose po meni ígra ove godine. Mislim da nemamo po odlasku Markovica boljeg kvarisu igre do Lazica. Bice zanimljivo oko centara. Kuzmic odlicno igra, dobro cita ígru u odbrani ali je cinjenica da je Raduljica totalno drugi igrac u reprezentaciji. Jokic i Bobi su mi ipak sigurni ako dobiju poziv i ódazovu se

avatar
MilošPB
Wednesday, 01.02.2017
18:08

Ne baš od početka sezone, jer je bio najbolji protiv Barse, ali od pauze (grip ili prehlada) nikako da uđe u ritam.

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 01.02.2017
13:42

Sto se tice reprezejtacije na sirem spisku treba da bude oko 30-ak imena i to podeljena u 4 kategorije: standardni igraci bez kojih se ne moze (Teo, Bogdanovic, Jokic,...), igraci sa odlicnim sezonana koje treba nagraditi sirim spiskom, a ako se dokazu zasto ne i konacnim (Musli, Jelovac,...), mlade snage koje nadolaze (Jaramaz, Zagorac, Guduric, Marinkovic,....) i igrace koje treba ispostovati, koji se uvek odazovu (Bircevic, Stimac,...). Sto se tice momaka iz Zvede, Simonovic i Jovic bice u 12 i tu nema dileme, Lazic je prva opcija ako se Markovic ne predomisli, bitnija stvar je kako ce se on uklopiti u sistem i da li mu odgovara okruzenje u kojem ce provesti pa skoro tri meseca, mnogo se to zanemaruje, ali to je veoma bitna stavka. Sto se tice Kuzmica, cudno je to da je 2015. bio u 12., a da ga je 2016. odma sklonio sa spiska nije usao ni u uzi spisak, bog zna sta se desilo u Atini, tako da nije cudno ako ga i ne pozove, a oko Marjanovica Sale treba prvo da se savetuje sa Teodosicem, da vidi stav igraca, pogotovo onih koji su ginuli za grb proslo leto, dok se Marjanovic slikao sa Tonijem Parkerom po splavovima.

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Wednesday, 01.02.2017
18:18

Sta ce ti tridesetak imena? Previse je to za kosarku. Uvek imas najsiri spisak od 24 imena koji se posle skracuje, ali imas i onaj B tim...

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Wednesday, 01.02.2017
18:18

Tacnije, onu B reprezentaciju.

avatar
Amar Zornic
Wednesday, 01.02.2017
13:20

Bilo bi dobro kada bi Joka bio na 4 jer na 5 sad imamo dobro konkurenciju , bjelica bi bio 3 i 4 , Joka 4 i 5 a Sale je na slatkim mukama sto se centra tice . Teo , Jovke , Nedovic su sigurni . Bogdan kida , Simon je usudio bih se reci takodje siguran . Kalinic je malo slabiji ove sezone dok Gagi Milosavljevic igra promenljivo , par puta je pokidao ali je imao i slabih partija . Nece biti lako Saletu i ostavimo klubastvo po strani jer ovo je reprezentacija i trebaju igrat najbolji . Kada bih birao izmedju Dangubica i Lazica definitivno Lazic .

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 01.02.2017
15:14

Kako Bogdan kida? Pa momak nije odigrao 5 utakmica godinu dana maltene. Takodje kojom formom,kojim procentom suta,kojim predjasnjim nastupima Bjelica zasluzuje poziv? Igra 10min ako i toliko uzima 3 suta i pogadja 20%

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Thursday, 02.02.2017
01:09

I ja sam tebe pitao za nase druge igrace. U principu ne volim da na pitanje odgovaram pitanjem, ali u ovom slucaju moram. Kao sto nas je razocarao Bogdanovic, tako su i jos neki nosioci mada je za mene jedini nas pravi kiks bilo samo ono protiv Litvanije kad su nas i sudije urnisale, ne mozes ti da ne racunas na njega i Belog, ne ide to...

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Wednesday, 01.02.2017
19:21

Starim zaslugama i u klubu i u reprezentaciji. Mogao bih i ja tebe da pitam koliko je nasih reprezentativaca uopste i upamceno po resavanju vaznih utakmica, nema ih mnogo. Ma, daj bre, gde da Bogdanovic ne bude pozvan, i uopste ti ne verujem da to gledas nepristrasno.

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Wednesday, 01.02.2017
18:46

Time sto je i dalje nas najbolji igrac na dvojci i starim zaslugama. Nije sad ni bitno da li ti to gledas navijacki ili ne, ne slazem se pa se ne slazem, a kako bih i mogao da se slozim...

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Wednesday, 01.02.2017
18:17

Kalinic je malo slabiji, a Milosavljevic igra promenljivo:-D Da nije ipak istina da Milosavljevic igra odlicno (mozda slabiji nego prosle sezone, medjutim, niko ne moze da igra bez greske), a Kalinic je i slabiji i igra promenljivo. Kaliniceva sreca je sto je Zagorac ove sezone stagnirao.

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Wednesday, 01.02.2017
18:15

Sta ti pises, covece...

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 01.02.2017
18:11

Blazer ima on 43% ali na samo 28 suteva,uz to je odigrao SEDAM utakmica ove sezone,kako na osnovu SEDAM utakmica i 28 suteva mozes reci da neko kida? Borise sto se tvog komentara tice,shvatam ja da on ne moze pored 3 njihove zvezde u usponu da sutne 30x,ali ko je kvalitetan igrac taj to pokazuje i napreduje,prva utakmica Bjelice u NBA i tipa za 2 dana sto ce igrati,on NISTA napredovao nije.

avatar
Blazer
Wednesday, 01.02.2017
17:48

Bogdanović ima 43% šuta za 3 u EL,i svakako je jedan od boljih bekova koji igraju u Evropi,Porediti košarkaško znanje njega sa bilo kojim igračem iz Zvezde je glupo,jedino Gudurić i Jović imaju mozak za košarke,ostali su igrači zadatka

avatar
Boris Pejovic
Wednesday, 01.02.2017
17:17

Meni nije jasno kako neko za godinu zaboravi koliko je Bjelica dobar igrac, i koliko je znacio ovom timu na proslom prvenstvu Evrope i Sveta, bilo bi mi jasno kada bi zlatna ribica mogla da pise komentare ali covek koji prati kosarku, ne, nikako...

avatar
Mare93
Wednesday, 01.02.2017
13:15

Teodosić, Jović, Bogdanović, Milosavljević, Nedović, Kalinić, Zagorac, Bjelica, Simonović, Jokić, Raduljica, Kuzmić. Ako bi se Marković vratio, išao bi umesto Nedovića. Jović igra odlično, ali nema sreće što je treći po kvalitetu u našoj reprezentaciji, međutim apsolutno zaslužuje da igra. Simonović igra najbolju sezonu u karijeri, a Kuzmić pruža drugačije kvalitete od Jokića i Raduljice koji su defanzivno tanki. Priče o Guduriću i Laziću su besmislene. Prvi ne može da se izbori za minutažu i realno nije na nivou na kojem je bio prošle sezone, a drugi u napadu može samo da pogodi šut za tri bez driblinga i to ponekad. Igra dobru odbranu, ali je previše limitiran u napadu, a imamo na toj poziciji igrače koji su odlični i u napadu i u odbrani.

avatar
nikola nikola1
Wednesday, 01.02.2017
13:58

Sigurno nije treci bolji je od Markovica I to dokazuje u evroligi ali I Markovic je dobar igrac

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Thursday, 02.02.2017
01:11

Da, ali kakve je saigrace imao i kakvu ulogu ima jedan, a kakvu drugi, to je jako vazno...

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Wednesday, 01.02.2017
19:52

Ma, gde je bolji...

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Wednesday, 01.02.2017
18:14

Odlican komentar.

avatar
Volem Vosu
Wednesday, 01.02.2017
13:03

Mnogi igraci iz Zvezde definitivno zasluzuju poziv. Lazic je tip igraca koji treba svakom timu,ali Sale ce odluciti. Samo ti Gurovicu nemoj da dajes savete,molim te.

avatar
Blazer
Wednesday, 01.02.2017
17:49

Ali ni u jednoj drugoj ekipi ne može igrati ni približno ovome u Zvezdi

avatar
X
Wednesday, 01.02.2017
13:03

Nadolazecu zvezdu Gudurica koji za mesec dana puni 22 godine a trenutno igra 15 minuta i indeks korisnosti mu je 6. Nekada su nadolazece zvezde vec u 20 godina imale kljucne uloge u timovima, danas nadolazeca Zvezda sedi na klupi i odigra jednu dobru utakmicu od 10. Decko je talentovan i moze da bude odlican ali njegova minutaza kod Radonjica govori da nesto nije u redu sa njim. Teodosic je sa 20 godina imao 12 poena u proseku u reprezentaciji. U Guduricevim godinama 15 poena. Guduric jos nije reprezentativac a u Zvezdi ima 7 poena u proseku. Opterecujete decka bez razloga tim naglasavanjem da je buduca zvezda.

avatar
Nicklas Bendtner
Wednesday, 01.02.2017
14:41

Guduric je solidan igrac i to je sve, ovo iskreno govorim bez neke navijacke strasti, momak ima solidne fizicke predispozicije ali nije toliki potencijal kolikim se pravi. Bilo je izjava kako je on buduci najbolji igrac evrope a ja vam tvrdim da od toga nema nista, solidan jeste ali i nema toliko prostora da napreduje, po meni moze napredovati jos najvise 20-30% i to je sve. Inace se slazem sa tvojim komentarom.

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 01.02.2017
13:02

Kuzmic ima veliku konkurenciju, Raduljica iako nije u formi ipak je pokazao da je reprezentacija za njega nesto drugo. Ipak, iza Jokica i Raduljice ide Kuzmic, rekao bih prije Milutinova. Bobi skoro sigurno nece igrati, osim ako mu nije dosadilo grijati klupu, a moguce da i Jokic eskivira, ipak je to 'samo' EP, tako da za Kuzmica ima sanse. Jovic je pokazao ne samo formu nego i klasu, za Mitrovica tesko da ima mjesta, Simonovic je cini mi se siguran... Lazic bi trebao da dobije sansu po mom misljenju, zasluzio je. Sve u svemu, prejaki smo na pozicijama centra i pleja, a i na vecini ostalih, i to me veoma raduje, a selektor je na kraju glavni. Ono sto me raduje je da ima sve veci izbor.

avatar
Blazer
Wednesday, 01.02.2017
17:50

Zaboravio si Muslija koji je iza Jokića i igra sjajno

avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 02.02.2017
10:09

Tacno, zaboravio sam na njega, u odlicnoj je formi...

avatar
Trta Mrta
Wednesday, 01.02.2017
12:58

Kuzmić jeste drugi po formi, ali Bobi i Raduljica su ipak ispred njega. Raduljica je uvek igrao fenomenalno na turnirima bez obzira na formu, a Bobi je igrač koji bi doneo potpuno novu napadačku opciju u već izgrađen sistem. Lazić samo ako se Marković definitivno povlači, zbog odbrane i energije.

avatar
Wednesday, 01.02.2017
12:47

Lazić bi mogao da igra umjesto Stefana Markovića, jer bi nadoknadio njegovo odsustvo u odbrani. Sve zavisi od Đorđevića.

avatar
Peca Kodzo
Wednesday, 01.02.2017
18:19

Lazica na stopera, ili mozda libera

avatar
Leonardo Bonucci
Wednesday, 01.02.2017
12:46

Време је за Лазића, једног од најбољег одбрамбеног играча Европе.

avatar
nikola nikola1
Wednesday, 01.02.2017
13:04
avatar
Blazer
Wednesday, 01.02.2017
17:52

Evo i tebi pišem ne može on nigdje,samo u Zvezdi,džaba odbrana kad nema napada

avatar
svojnasvome
Wednesday, 01.02.2017
12:44

Au pitanja....ma svi..svi do jednog....to srbija nije rađala do sada......igraci nesto iznad proseka dobro ukomponovanih posle par godina zajednickog rada (veci deo njih) sa rukovodjenjem deja radonjica......inace osporavanog trenera i pripadnika osporavane drzave juzno od nas....al ti prilici onima koji lako menjaju mišljenje i stavove spram interesa a poput njihovog ljudskog idola

avatar
Amar Zornic
Wednesday, 01.02.2017
13:22

Nzm cemu ironija , velika je prednost kad ti je dosta igraca iz jednog kluba jer su dobro uigrani , od ovih gore Mitar i Danga ne bi trebali dok se o ostalima treba razmisliti jer su zasluzili

avatar
X
Wednesday, 01.02.2017
18:16

Na kvalifikacionom turniru letos protiv Portorika u poslednjoj cetvrtini na terenu su se nasli Jovic, Simonovic, Dangubic, Stimac i Nedovic.. za par minuta dali su mozda 2, 3 poena, jedva su se sastavili. Dakle, 3 igraca iz Zvezde a funkcionisu kao da nikada kosarku nisu igrali. Zvezda i reprezentacija nisu isto i ti igraci nemaju istu ulogu u reprezentaciji kao u Zvezdi. To morate da shvatite.

avatar
Lord of Nottingham
Wednesday, 01.02.2017
12:42

Lazic mora da bude u 12 igraca na EP.. Teodosic, Jovic, Bogdanovic, Lazic, Nedovic, Guduric, Simonovic, Bjelica, Kalinic, Jokic, Kuzmic, Marjanovic.. Musli odlicno igra ove sezone ali u koliko Bobi opet ne bude igrao prednost bih dao Raduljici

avatar
Amar Zornic
Wednesday, 01.02.2017
13:23

Guduric ne zadluzuje trenutno , njegovo vreme dolazi ali ima i boljih

avatar
Lord of Nottingham
Wednesday, 01.02.2017
14:46

Dize formu Gudura bice pravi do kraja sezone

avatar
mosala1983
Wednesday, 01.02.2017
13:33

Загор ништа?

avatar
Lakarijee
Wednesday, 01.02.2017
12:41

Jovic, Kuzmic, Simon, Laza obavezno, ako dodju Bobi, Jokic i Bjelica bice to vrh reprezentacija uz jos Bogdana, Kalinu, Nedovica, Tea, jos jednog po izboru i to je to :D

avatar
Branislav86
Wednesday, 01.02.2017
14:12

u potpunosti se slazem sa tobom sa ovim sastavom! ako bobi nebude dosao umesto njega ubaciti raduljicu, i jos jednog igraca po saletovom izboru (primer macvan ili neko drugi) i to je to! :D

avatar
Lakarijee
Wednesday, 01.02.2017
15:29

hahahah pa to druze, sve se razumemo, ne znam u kakvoj je formi macvan, ali eto ima dovoljno opcija za tog jednog po zelji, zavisi jel hoce visokog ili niskog :D

avatar
Donald Tramp
Wednesday, 01.02.2017
12:40

Po meni gotovo svi... Jović,Lazić,Simke,Kuzmic, Guduric , Danguba.... E jedino Mitrović sa igrama za sada nema mesta...

avatar
X
Wednesday, 01.02.2017
18:18

Mislim da i za Rakicevica ima mesta, sta ti mislis?

avatar
Benz9
Wednesday, 01.02.2017
12:35

Jovic, Lazic i Kuzmic...

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Wednesday, 01.02.2017
13:30
avatar
Benz9
Wednesday, 01.02.2017
22:29
avatar
Emperador(2018)
Wednesday, 01.02.2017
12:32

Jovic, Kuzmic.

avatar
gosfkcz
Wednesday, 01.02.2017
13:23

I uz njih Vrabac, Ratkovica, Koprivica I Hacer (dati mu drzavljanstvo)??? Samo ostrasceni mrzitelj Zvezde bi mogao da maze da Simonovic I Lazic nisu za reprezentaciju a Bircevic jeste.

avatar
Peca Kodzo
Wednesday, 01.02.2017
18:17

Simonovic jeste, a birca i lazic nisu

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Wednesday, 01.02.2017
18:10

Jovic i Simonovic, eventualno jos Lazic i Kuzmic, ali Lazic samo na siri spisak i to je to.

avatar
Stiven S.
Wednesday, 01.02.2017
12:32
avatar
Peca Kodzo
Wednesday, 01.02.2017
12:31

Kakav crni branko lazic

avatar
nikola nikola1
Wednesday, 01.02.2017
13:01

Ocigledno ne gledas evroligu.

avatar
Amar Zornic
Wednesday, 01.02.2017
13:24

Zasto , decko igra bas dobro , ukoliko Pefi ne bude hteo mogao bi dobiti sansu barem u prijateljskim pa ako se pokaze ...

avatar
nikola nikola1
Wednesday, 01.02.2017
12:26

Simon, Jovic, Ministar odbrane I Kuzmic jer je najbolji defanzivac od svih nasih centara.