Najnovije vesti
Vesti Politika
Udovički: O ulasku u novu vladu prvo razgovaram sa Vučićem

Udovički: O ulasku u novu vladu prvo razgovaram sa Vučićem

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički rekla je, odgovarajući na pitanje da li će biti deo nove Vlade Srbije, da je red da o tome prvo razgovara sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

Kori Udovicki_120514_RAS foto Mitar Mitrovic 006 Foto: Mitar Mitrović / RAS Srbija
Kori Udovicki_120514_RAS foto Mitar Mitrovic 006
Kori Udovički
Foto: Mitar Mitrović / RAS Srbija
Kori Udovički

Udovički je gostujući na B92 kazala da je fokus njenih razgovora sa premijerom o tome na šta se trenutno radi ministarstvo na čijem je ona čelu.

"Fokus je još uvek u našoj komunikaciji na tome šta radimo. Jako je važno da sve bude jasno", rekla je Udovički.

Dodala je da, od kada je postalo jasno da će biti vanrednih parlamentarnih izbora, njeno angažovanje bilo usmereno ka tome da se što više posla zaokruži.

"Naglasak na reorganizaciji, nema svuda viškova"

Udovički je izjavila da će naglasak u procesu racionalizacije u narednom periodu biti na reorganizaciji, a ne na "brojevima", sve sa ciljem da se dobije bolja, a ne slabija državna uprava.

Udovički je gostujući na B92 ponovila da se zna višak zaposlenih i da je taj broj već poznat i javnosti - 14.512 ljudi.

"Kada dođe sledeći pregled MMF i kada oni odu zadovoljni tu će biti jedno 30.000 zaposlenih manje nego što je bilo 2013. To je veliki uspeh, veliko smanjenje, a do toga ima još da se radi", rekla je Udovički.

Istakavši da je racionalizacija složen proces, ona je navela da neće dozvoliti da se sada uradi ono što je urađeno u prethodne dve.

"To nisu bile racionalizacije nego ponuda i plaćanje, veća dara nego mera, da ljudi koji su ionako pred penzijom odu", rekla je ona.

Udovički je istakla da se već dve i po godine konstantno smanjuje broj zaposlenih, ali da nema svugde viškova.

"Prvi put se sagledava gde 'više' ima viška, a gde moramo da pazimo i čak zaposlimo nove ljude kao što su na primer inspekcije koje su ojađene u prethodne dve racionalizacije", kazala je Udovički.

Odgovarajući na pitanje da li se sa racionalizacijom kasni jer nema političku podršku za to, Udovički je istakla da to nije razlog, odnosno da je vrlo jasno da premijer izražava spremnost da se uradi ono što je bolno.